MINISTAR UHAPŠEN ZBOG MITA: Policija upala u njegovu kuću, a onda je najavila da je ovo SAMO POČETAK VELIKE ČISTKE!

Autor:

Svet

21.12.2023

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar je priveden u okviru istrage o prekršajima u firmi za trgovinu naftom

MINISTAR UHAPŠEN ZBOG MITA: Policija upala u njegovu kuću, a onda je najavila da je ovo SAMO POČETAK VELIKE ČISTKE!

Foto: pixabay.com

Zamenik vijetnamskog ministra industrije i trgovine Do Thang Hai uhapšen je danas zbog optužbi za mito, saopštilo je ministarstvo bezbednosti Vijetnama.

Hai je priveden u okviru istrage o navodnim prekršajima u firmi za trgovinu naftom u južnom Vijetnamu, navodi se u saopštenju Ministarstva javne bezbednosti kojim upravlja policija.

Policija je pretresla Haievu kuću i njegovu kancelariju.

U Vijetnamu se trenutno vodi kampanja protiv korupcije, u okviru koje je stotine funkcionera stavljeno pod istragu, a mnogi od njih, bili su primorani da daju ostavku, uključujući bivšeg predsednika Ngujen Sjuan Fuka i dva zamenika premijera.

Vijetnam je poslednjih godina među vodećim državama Azije kad je u pitanju korupcija, naročito u najvišim institucijama.

Građani odavno žele da država sprovede pravu “čistku” u vladi i ministarstvima ali je problem taj što je u vrhu ove zemlje mnogo ljudi koji su odavno na ovaj ili onaj način povezivani sa sumnjivim poslovanjima, pa od toga još nema ništa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading