AUTOBUS SLETEO SA PUTA, IMA POVREĐENIH: Teška saobraćajka na autoputu BEOGRAD - NIŠ!

Autor:

Hronika

23.12.2023

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćaj se obavljao usporeno zbog obavljanja uviđaja a potpuno je normalizovan u 4.30 sati. Obavešteno je nadležno tužilaštvo, uzrok nesreće se utvrđuje.

AUTOBUS SLETEO SA PUTA, IMA POVREĐENIH: Teška saobraćajka na autoputu BEOGRAD -  NIŠ!

Foto: shutterstock

Ilustracija

Petoro ljudi povređeno je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć na autoputu Beograd - Niš u visini sela Katun.

Trojica muškaraca i dve žene, koji su zadobili povrede, bili su putnici u autobusu nemačkih registarskih tablica koji je sleteo s kolovoza.

Svo petoro Hitna pomoć je prevezla do Univerziteteskog kliničkog centra u Nišu.

Saobraćaj se obavljao usporeno zbog obavljanja uviđaja a potpuno je normalizovan u 4.30 sati. Obavešteno je nadležno tužilaštvo, uzrok nesreće se utvrđuje.

Juče se se desila ozbiljna saobraćajna nesreća ispred fabrike "Džonson elektrik" u Nišu, kada je autobus udario u automobil koji je udario putnike koji su stajali na stanici.

Pet osoba je povređeno u ovom sudaru i hitno su prevezeni u niški Urgentni centar radi pružanja medicinske pomoći.

Hitna medicinska pomoć i policija brzo su reagovali na licu mesta kako bi pružili neophodnu pomoć povređenima i sproveli istragu o uzrocima nesreće.

Podsetimo, pre pet godina, u Nišu desila se nezapamćena tragedija, kada se desio sudar autobus "Niš ekspresa" i voza na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo. Nesreća se dogodila u 7.25, kada je voz naleteo na autobus i prošao kroz njega, prouzrokujući stravičnu tragediju.

Osmoro ljudi, među kojima troje dece, izgubilo je život u ovoj nesreći, dok je 27 osoba povređeno. Na licu mesta poginuli su Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog Sela, Bogomir Lazić (75) i Danijela Stanković (48) iz Čokota. Ostali su kasnije podlegli povredama u Kliničkom centru u Nišu.

Vozač autobusa Milan Zdravković osuđen je na maksimalnu kaznu od osam godina zatvora, uz zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina nakon izdržane zatvorske sankcije. Sud je smatrao da se radi o grubom nehatu, imajući u vidu da vozač nije bio pažljiv prilikom prelaska pružnog prelaza.

Porodice poginulih izrazile su nezadovoljstvo visinom kazne, ističući da je kazna od osam godina zatvora za osam žrtava nesreće nedovoljna. Svake godine na mestu nesreće podižu spomen-obeležje, gde se okupljaju kako bi odali počast svojim voljenima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading