PIJAN I DROGIRAN SEO ZA VOLAN I TO BEZ DOZVOLE! Napravio haos na putevima u Svilajncu - kada su ga priveli, u policiji imali šta i da vide!

Autor: T.V.

Hronika

18.12.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač je zadržan i protiv njega će biti podnete odgovarajuće prijave.

PIJAN I DROGIRAN SEO ZA VOLAN I TO BEZ DOZVOLE! Napravio haos na putevima u Svilajncu - kada su ga priveli, u policiji imali šta i da vide!

Foto: shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Svilajncu isključili su iz saobraćaja vozača „opela“ koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i alkohola i bez vozačke dozvole.

Policija je zaustavila tridesetdevetogodišnjaka iz Inđije i utvrdila da vozi pod dejstvom amfetamina i kanabisa i sa 1,18 promila alkohola u organizmu.

Inače, njemu je u prethodnom periodu oduzeta vozačka dozvola i za njim je bila raspisana potraga zbog nejavljanja na odsluženje kazne zatvora.

Vozač je zadržan i protiv njega će biti podnete odgovarajuće prijave.

Saobraćajne kazne za vožnju pod dejstvom alkohola i narkotika zavise od zakona i propisa koji važe u određenoj zemlji. Pravila i kazne mogu se razlikovati od države do države. 

Vožnja pod dejstvom alkohola:

Kazne za vožnju pod dejstvom alkohola uključuju novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole, zatvorske kazne, rad u javnom interesu i slično.

Ponovljeni prekršaji obično dovode do strožih kazni.

Vožnja pod dejstvom narkotika:

Vožnja pod dejstvom narkotika često se tretira isto kao i vožnja pod dejstvom alkohola. Testiranje na narkotike može se obaviti putem krvnog, urinarnog ili sline testa.

Kazne za vožnju pod dejstvom narkotika mogu uključivati slične sankcije kao i kod alkohola, uključujući novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole i zatvorske kazne.

Preventivne mere:

Mere prevencije obuhvataju kampanje svesti o opasnostima vožnje pod dejstvom alkohola ili narkotika, redovne kontrole saobraćaja, edukaciju vozača i slično.

Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika je ozbiljan prekršaj koji može ugroziti živote i bezbednost na putu. Vozači treba da budu svesni zakona u svojoj zemlji i da se pridržavaju pravila kako bi sačuvali sopstvenu bezbednost i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading