UHAPŠENE TRI OSOBE ZBOG LAŽNIH DOJAVA: "Pali" u Srbiji i u Češkoj, evo šta je pronađeno kod njih

Autor:

Hronika

15.12.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku hapšenja u više gradova Srbije i EU.

UHAPŠENE TRI OSOBE ZBOG LAŽNIH DOJAVA: "Pali" u Srbiji i u Češkoj, evo šta je pronađeno kod njih

Foto: Rina

Tri osobe uhapšene u Srbiji u Češkoj zbog lažnih dojava, saznaje "Telegraf.rs".

U toku je međunarodna velika akcija MUP i tužilaštva VTK zbog lažnih dojava o bombama, a hapšenja su u više gradova Srbije i EU.

U toku su pretresi na više lokacija.

- Pronađena je veća količina IT opreme - navodi izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je juče da se do kraja danas očekuje realizacija opsežne međunarodne akcije na hapšenju lica povezanih sa učestalim dojavama o eksplozivnim napravama u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije.

MUP navodi da na nacionalnom i međunarodnom nivou intenzivno sarađuje sa svim relevantnim institucijama na identifikaciji IP adresa pošiljalaca dojava i njihovih korisnika.

Od početka školske 2023/2024. godine do danas, primljeno je ukupno 80 dojava o bombama na nekoliko desetina imejl adresa u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Iz MUP Naglašavaju da je njihov najvažniji prioritet bezbednost dece kao najosetljivije kategorije, i policijski službenici istrajno će nastaviti sa svim aktivnostima kako bi deca odrastala u sigurnom i bezbrižnom okruženju. U tom smislu, svakodnevno, od početka školske godine oko 2.500 policijskih službenika obezbeđuje sve škole u Srbiji, i uvek su spremni za brzo reagovanje u cilju bezbednosti i zaštite dece, naveo je MUP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading