OGLASIO SE MUP ZBOG UČESTALIH DOJAVA O BOMBAMA: Radi se na identifikaciji i procesuiranju odgovornih, najavljena i HAPŠENJA!

Autor:

Hronika

14.12.2023

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do kraja sutrašnjeg dana očekuje se realizacija opsežne međunarodne akcije na hapšenju lica povezanim sa navedenim dojavama.

OGLASIO SE MUP ZBOG UČESTALIH DOJAVA O BOMBAMA: Radi se na identifikaciji i procesuiranju odgovornih, najavljena i HAPŠENJA!

Foto: Wikipedia, Shutterstock

Dojave o bombama

Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom učestalih dojava o eksplozivnim napravama u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Republike Srbije angažovalo je sve ljudske i materijalno-tehničke resurse na unapređenju bezbednosti dece, i u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzima aktivnosti na identifikaciji i procesuiranju odgovornih lica.   

Od početka školske 2023/2024. godine do danas, primljeno je ukupno 80 dojava na nekoliko desetina imejl adresa u različitim obrazovnim institucijama na teritoriji Republike Srbije. Po svakoj pojedinačnoj dojavi policijski službenici su postupali odgovorno i profesionalno, izvršili preglede i sve neophodne provere, na osnovu kojih je utvrđeno da su dojave bile lažne. 

U tom smislu, svakodnevno, od početka školske godine oko 2.500 policijskih službenika obezbeđuje sve škole u Srbiji, i uvek su spremni za brzo reagovanje u cilju bezbednosti i zaštite dece.  

U skladu sa posebnim planom i programom, policijski službenici sprovešće obuku zaposlenih u ustanovama preduniverzitetskog i univerzitetskog vaspitanja i obrazovanja koje će obuhvatiti: mere kontrole pristupa, preventivni pregled prostora ustanove, kao i definisanje bezbednog mesta, po uzoru na pozitivna iskustva zemalja koje imaju slični problem.           

Ministarstvo unutrašnjih poslova na nacionalnom i međunarodnom nivou intenzivno sarađuje sa svim relevantnim institucijama na identifikaciji IP adresa pošiljalaca dojava, njihovih korisnika, i do kraja sutrašnjeg dana očekuje se realizacija opsežne međunarodne akcije na hapšenju lica povezanim sa navedenim dojavama.      

Ovakve dojave, kao vrsta specijalnog psihološkog rata, predstavljaju pokušaj destabilizacije Republike Srbije i unošenja panike i nemira među njene građane. 

Najvažniji prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova jeste bezbednost dece kao najosetljivije kategorije i policijski službenici istrajno će nastaviti sa svim aktivnostima kako bi deca odrastala u sigurnom i bezbrižnom okruženju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading