UZBUNA U BEOGRADU! Više škola i danas bez nastave zbog dojava o postavljenim bombama! PONOVO SE OGLASIO MUP!

Autor:

Vesti

13.12.2023

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dojave o postavljenim bombama danas su stigle na elektronske adrese više beogradskih škola, potvrđeno je u MUP-u.

UZBUNA U BEOGRADU! Više škola i danas bez nastave zbog dojava o postavljenim bombama! PONOVO SE OGLASIO MUP!

Foto: Nebojša Mandić, Shutterstock

Nakon kontradiverzionog pregleda škola, MUP je saopštio da su dojave o postavljenim bombama u nekoliko škola u Beogradu bile lažne.

Više škola u Beogradu dobilo je ranije danas dojave o postavljenim bombama, što je rezultiralo obustavom nastave i novim proverama.

Dojave o postavljenim bombama danas su stigle na elektronske adrese više beogradskih škola, potvrđeno je u MUP-u.

Dojave o bombama dobile su OŠ „Radoje Domanović“, OŠ „Ratko Mitrović“, OŠ „Jovan Dučić“, OŠ „Jovan Milodragović“, „OŠ“ Vladimir Rolović, OŠ „Miroslav Antić“...

Vlada Srbije juče je saopštila da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete u naredna dva dana predložiti novi Protokol o postupanju u ovakvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama u cilju osiguravanja potpune bezbednosti svih koji borave u školi, kao i kontinuiteta nastavnog procesa.

Tokom dana trebalo bi da bude usaglašen protokol o postupanju vrtića i škola u slučaju dojave o bombama. Na tome rade resorno Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova, jer je proteklih dana dojava o postavljenoj bombi stigla za više obrazovnih institucija u Beogradu. Novi protokol biće poslat na potpisivanje predsednici Vlade, a nakon toga bi trebalo da počne da se primenjuje.

Policija je do sada identifikovala više osoba koje šalju lažne dojave o bombi. Među njima su državljani Srbije, ali i drugih država. Istraga i prikupljanje dokaza o osumnjičenima i dalje traje.

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading