HITNO SE OGLASILI IZ VLADE POVODOM DOJAVA O BOMBAMA U ŠKOLAMA! Evo šta kažu - identifikovano nekoliko državljana Srbije koji šalju ove dojave!

Autor: T.V.

Vesti

11.12.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po svakoj pretnji postupaju policajci, što uključuje oko 2.500 službenika na terenu dnevno.

HITNO SE OGLASILI IZ VLADE POVODOM DOJAVA O BOMBAMA U ŠKOLAMA! Evo šta kažu - identifikovano nekoliko državljana Srbije koji šalju ove dojave!

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ dr, Profimedia

Pretnja bombom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova upoznali su predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da je u toku temeljna istraga na otkrivanju pošaljioca dojava o bombama u beogradskim školama, a koja je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu usmerena na prikupljanju materijalnih dokaza prema učiniocima za koje postoje osnovi sumnje da vrše krivična dela Izazivanje panike i nereda.

- Policija od prvog trenutka na ovom slučaju radi veoma ozbiljno i identifikovala je nekoliko državljana Republike Srbije, ali i lice iz inostanstva koji šalju ove dojave i uznemiravaju učenike, roditelje i zaposlene proteklih nedelja - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete informisali su premijerku da su preduzeli sve mere i radnje kako bi stepen bezbednosti i zaštite škola bio na najvišem mogućem nivou, kao i da po svakoj pretnji postupaju, što uključuje oko 2.500 službenika na terenu dnevno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete će u naredna dva dana predložiti novi Protokol o postupanju u ovakvim situacijama u obrazovno-vaspitnim ustanovama u cilju osiguravanja potpune bezbednosti svih koji borave u školi, kao i kontinuiteta nastavnog procesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading