SVI U STRAHU! Jedna škola u Beogradu pod stalnim pretnjama o POSTAVLJENOJ BOMBI! Uspostavljen novi režim ulaska, policija u stalnoj pripravnosti!

Autor:

Vesti

13.11.2023

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema instrukcijama policije, škola je pojačala dežurstvo i kontrolu ulaska u zgradu. Sva vrata škole će biti zaključana, osim glavnog ulaza, koji će biti pod posebnim nadzorom obezbeđenja. Učenici koji kasne na čas moći će da uđu u školu samo na glavnom ulazu.

SVI U STRAHU! Jedna škola u Beogradu pod stalnim pretnjama o POSTAVLJENOJ BOMBI! Uspostavljen novi režim ulaska, policija u stalnoj pripravnosti!

Foto: profimedia.rs

U Osnovnoj školi "20. oktobar" na Novom Beogradu već dve nedelje svakodnevno stižu pretnje o postavljenom eksplozivu. Policija je obavila više intervencija, nastava je bila obustavljena u nekoliko navrata, a roditelji su zabrinuti za bezbednost svoje dece. Ova škola, koja je najveća u Beogradu, dobija anonimne pretnje, a u nekima od njih se pominju Kosovo i Rusija.

Kako za "Blic" navode roditelji, danas su upućene dve pretnje, jedna u prepodnevnoj i druga u popodnevnoj smeni. Nakon prve pretnje, učenici su poslati kućama, a policija je pregledala školu. Međutim, na početku druge smene stigla je nova dojava, zbog čega je otkazana nastava i za učenike popodnevne smene.

Direktor škole Branislav Nedeljković je obavestio roditelje da su pretnje stizale i tokom jesenjeg raspusta.


- Zbog toga smo uputili zahtev policijskoj stanici Novi Beograd za dodatnu proveru bezbednosti i pojačan nadzor. Od jutros je u školi pojačano prisustvo MUP-a - rekao je direktor Nedeljković.

On je dodao da su o svemu obavešteni i resorno ministarstvo i da su u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima MUP. Prema instrukcijama policije, škola je pojačala dežurstvo i kontrolu ulaska u zgradu. Sva vrata škole će biti zaključana, osim glavnog ulaza, koji će biti pod posebnim nadzorom obezbeđenja. Učenici koji kasne na čas moći će da uđu u školu samo na glavnom ulazu.

Ovakve pretnje školama nisu nepoznanica. Blic je razgovarao sa grupom roditelja đaka koji su zabrinuti jer samo ova škola dobija pretnje već nedeljama unazad. Direktor Nedeljković je istakao da će škola preduzeti sve mere kako bi garantovala bezbednost svojih učenika.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading