ZAUSTAVIĆEMO GRADNJU METROA I EXPO 2027: Đilasova opozicija hoće vlast da bi rušila

Autor:

Vesti

13.11.2023

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe Miketić potvrdio da će opozicija stopirati jedan od najvećih projekata današnjice, koji Beograđani čekaju decenijama.

ZAUSTAVIĆEMO GRADNJU METROA I EXPO 2027: Đilasova opozicija hoće vlast da bi rušila

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Očekivano je da opozicija kritikuje vlast, naročito u izbornoj kampanji, da su nešto propustili da urade, da je nešto moglo bolje, ali da pompezno najavljuje zaustavljanje dva velika projekta, od čega na jedan - metro, Beograđani čekaju decenijama, e ovo je za anale svih izgovorenih gluposti!

Đorđe Miketić iz pokreta Zajedno, koji se nalazi u Đilasovoj opoziciji, najavio je da su oni spremni na širu saradnju da bi pobedili (dakle, može sa svima) i zaustavili gradnju metroa i EXPO (kompleksa koji se gradi za predstojeću svetsku izložbu). Miketić je tako ujedno potvrdio i ono o čemu je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, govorio mesecima - da će se cela opozicija ujediniti protiv njega.

- Sa svima moramo da razgovaramo. Ono što je bitno na Srbiji, na republici, malo je različito nego što je u gradu. U Srbiji je vrlo bitno da se ovaj režim stavi ispod mogućnosti da samostalno ide, a s nekim koalicionim partnerima kreira buduću vladu. Takođe, u Beogradu možemo da se dogovorimo šta znači politika za građane, da se odbrani javni interes, da se zaustavi gradnja na Makišu, da se zaustavi rušenje Sajma, EXPO i tu partnere tražimo široko.... Tu moramo da napravimo široki front i zato mislim da je (danas) bila ta dobra atmosfera koju predvodi Vlada Obradović, da zato idemo široko. Zato njega napadaju i zato je on opasan za ovaj režim, zato što ide široko... - rekao je Miketić u "Utisku nedelje".

Ocenjujući start Đilasove opozicije u izbornoj kampanji najavom da će dva važna projekta da zaustave/ruše, politički analitičar Branko Radun kaže da sve ovo deluje neozbiljno, kao da nekom teraju inat, a ne da brinu o potrebama građana.

- Zaista je neobično da neko počne kampanju s idejom da zaustavi kapitalan projekat kakav je metro. Možete vi da kritikujete vlast što to nije ranije započela ili što je možda skupo, da vi izvedete stručne ljude da kažu da su oni to zamislili, ali da najavljujete zautavljanje celog projekta... To deluje kao ona borba protiv Beograda na vodi iako sad, kad je sve urađeno, niko nema ništa protiv, dobili smo jedan deo grada, Beograd je izašao na Savu - kaže Radun i dodaje:

- Ne znam koji je smisao toga. Pritom, nije popularno u javnosti da najavljujete blokiranje projekta koji Beograđani toliko dugo čekaju. Sve to što pričaju nema nikakve logike.
Kada je reč o najavi da će zaustaviti EXPO, Radun kaže da je i ovaj potez čudan jer je ova izložba velika promocija Beograda i Srbije, prilika koja se dobija jednom u 100 godina, ako se i tad dobije.

- To da hoće da blokiraju ovako važne projekte mi deluje kao neko teranje inata - dodaje Radun.

Evo šta opozicija hoće da ruši

EXPO 2027
- Srbija je pobedila SAD, Tajland, Argentinu i Španiju i 2027. biće domaćin specijalizovane izložbe EXPO 2027.
- za potrebe ove izložbe, kada će Beograd biti centar sveta, gradi se novi deo grada u Surčinu, iza Bloka 45
- Grade se hoteli, stambeni objekti, stadion, izložbeni prostori
- Ulaganje u ovaj deo grada će nesumnjivo privući investitore i razviti ekonomiju

Metro
- Još je gradonačelnik Branko Pešić obećao 1970. da će srpska prestonica dobiti metro
- U više navrata je bilo reči da će metro početi da se gradi, ali se od idejnog rešenja dalje nije stiglo
- Očekuje se da će do kraja godine ili početkom naredne krenuti da se buše prve četiri stanice beogradskog metroa

Ćuta ne prestaje da se blamira

Republika

Foto: ataimages

Aleksandar Jovanović Ćuta

Ekološki ustanak, čiji je lider Aleksandar Jovanović Ćuta, a koji je takođe deo Đilasove opozicije, "otkrio" je da je na jednu adresu u Novom Sadu stiglo pisama za više od 50 osoba koje tu ne žive, predstavljajući to kao aferu "fantomski birači", a istina je da je za sve kriv štrajk radnika pošte! Ekološki ustanak je u saopštenju naveo da su se u jednoj zgradi pojavila pisma adresirana na osobe koje tu ne stanuju, odnosno da su se "u četvrtak pojavile 54 koverte poslate na adresu Bulevar oslobođenja 14".

Misteriju je rešila premijerka Ana Brnabić. Kako je objasnila, nema reči o bilo kakvim nelogičnostima, fantomskim biračima i slično, jednostavno - zbog štrajka radnika "Pošte", koji traje nedeljama, došlo je do haosa s pismima. Pisma nisu isporučivana danima, pa su se nagomilala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (61)

Loading
Alexa

13.11.2023 20:56

Oni ne znaju da grade.

Nebojša

13.11.2023 20:56

Ovi nasilnici iz opozicije pored toga što ništa nisu izgradili dok su bili na vlasti, hoće da ruše ono što je ova vlast izgradila, stvarno su opasni po Srbiju.

Mika Stanić

13.11.2023 21:01

Šta očekujete od onih koji nikada ništa nisu gradili! Ovi što ih finansira nemačka partija Zelenih su destruktivni. To je još jedna od Đilasovih stranaka.

Ivana

13.11.2023 21:02

Opozicija zeli da uništi Srbiju I vrati je u proslost kao pre 11 godina