ĐILASOV DESNI BEK: Jovanović odigrao igru za NATO kolonu, pa rasturio desnicu u paramparčad!

Autor: 24sedam

Vesti

01.11.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaji glavnih aktera da se amortizuje realan debakl uoči izbora ne deluju nimalo uverljivo.

ĐILASOV DESNI BEK: Jovanović odigrao igru za NATO kolonu, pa rasturio desnicu u paramparčad!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Rasulo unutar desnice samo je do kraja ogolilo taktiku opozicije za predstojeće izbore. Baš kao što smo i nagoveštavali, desnica se bukvalno pocepala zbog diktata koji je i na toj strani pokušao da nametne lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas. Sva je prilika da je Đilasov "desni bek" na protivničkom delu terena opozicije bio lider Novog DSS Miloš Jovanović.

Akcija u kojoj je Jovanović svojim saigračima - Dverima i Zavetnicima - poturio papir kojim bi se obavezali da će nakon izbora davati golove za drugi tim - Đilasov tek formirani proevropski blok - i tako rušiti Vučića, očigledno je odigrana za Đilasa, koji je inače kapiten, ali i vlasnik kluba, igrača, stadiona...

Propao dogovor

Tako se pokazalo da je zaista postojala dvostruka igra Jovanovića, koji je politički flertovao s liderom Dveri Boškom Obradovićem i predsednicom Zavetnika Milicom Đurđević Stamenkovski, ali je istovremeno računao da će veza iz interesa s Đilasom prerasti u materijalno korisniji politički brak nakon izbora. Jovanović je svestan skromnih dometa Novog DSS i POKS, koji čine njegovu koaliciju NADA, i dobro zna da nikako ne može da preokrene stvari.

Međutim, on je u ovoj igri pomislio da može dodatno da zamuti ionako mutnu vodu u opozicionom taboru, što je na kraju i uspeo. Iz svega toga mutnog isplivala je jasna slika današnje opozicije, koja se ne obazire ni na kakve ideologije, programe, rešavanje konkretnih problema građana, a o državnim i nacionalnim interesima da i ne govorimo. I na ovom primeru se vidi ogoljena namera cele opozicije da zanemari bilo koju i bilo čiju politiku samo da bi dobila priliku da preuzme vlast. Glavna parola "samo da Vučić ode" ujedinjuje i ono što se u normalnim okolnostima nikada ne bi ujedinilo. Zato i imamo potpuno nesređene odnose unutar opozicije, posledično i zbunjene birače.

Pokušaji glavnih aktera da se amortizuje realan debakl uoči izbora ne deluju nimalo uverljivo, pa čak i potvrđuju da je okosnica svih njihovih dogovora bila i ostala ogoljena namera da se ruši sadašnja vlast. Tako je Đilas, nakon objave da je propao dogovor desnog bloka da nastupi u jednoj izbornoj koloni, rekao: - Ono što se prodaje kao dokument koji je predložio Miloš Jovanović, o tome da sarađujemo posle izbora na promeni vlasti u Beogradu, nekoj tehničkoj vladi, za SSP je sasvim prihvatljivo.

Lov u mutnom

Iako je javno obećao da neće napadati kolege na drugoj strani opozicionog spektra, Đilas je, možda i zbog ljutnje što mu je propao plan, one koji su odbili da potpišu da neće sarađivati s predstavnicima aktuelne vlast optužio da i nisu prava opozicija.

Iz POKS je juče stigla potvrda da je koalicija NADA spremna da u Beogradu sa ostatkom opozicije "ispuni narodnu volju", a na republičkom nivou da učestvuje u tehničkoj vladi oročenoj na kratak period.

Profesor Fakulteta političkih nauka Milan Petričković smatra da u opoziciji već dugo ne postoje principijelni oblici delovanja, niti ideološka svest i ideje.

- Umesto toga postoji samo podela plena, pozicioniranje i lov u mutnom. To su sve pioni nekih stranih ambasada, poslušnici koji učestvuju u mešetarenju stranaca, baš kao što se događa širom regiona. To je dobro oprobani mehanizam kojim oni pokušavaju da postavljaju marionetske vlasti i da ih po potrebi ruše. I kada govorimo o desnici, govorimo o materijalnom interesu koji diktira procese. Otvorene su karte jer smo čuli ono što smo i naslućivali - svi oni u opoziciji mogu sa svima da sarađuju da bi srušili vlast. Za njih je svaka kombinatorka dozvoljena i moguća, samo da ih dovede na vlast - objašnjava Petričković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (54)

Loading
Jelka

01.11.2023 16:39

Jos jedan propali pokusaj Jovanovica,da poremeti lidera jakog kao stena,koji brani otadzbinu i cuva narod,jos jedan pokusaj da se poremeti Vucic koji je jaci od svih luzera iz opozicije zajedno... I naravno,sve sami propali pokusaji!

Ana

01.11.2023 16:40

Ako na ovi dodju na vlast, jadni mi, unazadice nas opet.

Nikola

01.11.2023 16:41

Strasno je sve ovo sta se desava, odvratni su svi pogotovo Djilas.

Marko

01.11.2023 16:42

Cist dokaz koliko su jadni, kada su dosli pod krilo Djilasa, katastrofa.