NJEGOV POTEZ BUDI NADU I VERU U LJUDE: Petar se borio kroz život, a sada POKLANJA STAN! Dobitnika bira za Božić! I to nije sve!

Autor:

Vesti

01.11.2023

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sad sam u prilici da pomognem drugim ljudima i to me ispunjava. Moj životni moto je “Čovek je onoliko bogat koliko može da da drugima", kaže Petar.

NJEGOV POTEZ BUDI NADU I VERU U LJUDE: Petar se borio kroz život, a sada POKLANJA STAN! Dobitnika bira za Božić! I to nije sve!

Foto: pexels.com

U životu Laćarca, Petra Ristića, nije išlo sve tako glatko. Svojim radom i trudom uspeo je da stvori uspešnu firmu, ali i da izgradi zdravu porodicu, koja poštuje prave vrednosti. Dokaz toga je human gest, odluka koju su zajedno doneli, a koja će bez dileme nekoj drugoj porodici olakšati i ulepšati život - da im poklone stan!

- Sama ideja o poklanjanju stana za stanovanje potekla je iz naše porodice. Sedeli smo zajedno, kao složna porodica i doneli odluku, tako funkcionišemo. Ako Bog da sprovesćemo je u delo oko Božića - rekao je on za Laćaračke vesti.

Kako kaže za ovaj portal, životni moto mu je da je čovek onoliko bogat koliko može da da drugima.

- Ideja nije nova, vuče iz prošlosti gde sam ja, Petar Ristić, otac i sada deda imao težak život, borio se, padao i ustajao, nisam imao nikog da mi pomogne, sam sam se borio kroz život, hvala Bogu uspeo sam da se fino obezbedim, skromno ali sam prezadovoljan. Sad sam u prilici da pomognem drugim ljudima, to me ispunjava i želim da pomognem od srca. Moj životni moto je “Čovek je onoliko bogat koliko može da da drugima.” Tako vaspitavam i decu i tako ću i unuke. Voleo bih da ta filozofija i dalje krasi porodicu Ristić. Kada je u pitaju sam čin dodele stana za stanovanje, u prvi mah smo želili što pre da pomognemo. Međutim, ta prvobitna ideja je malo promenjena, odnosno ta odluka - navodi on.

Petar je odlučio da stan ode u vlasništvo neke socijalno ugrožene porodice, ali će najpre biti renoviran i sređen.

Dodelićemo stan nekoj socijalno ugroženoj porodici, jer svi članovi porodice žele da nekom pomognu, ali ćemo najpre stan renovirati, uraditi podno grejanje, renovirati kupatilo, sve srediti. Stan je mali, ima 40 kvadrata, ali će biti u potpunosti sređen. Voleli bi da stan za stanovanje poklonimo mladom bračnom paru sa troje dece, da im se pomogne da izgrade zdravu porodicu. Postavićemo i krevete na sprat da mogu troje dece da stanu, kao i podno grejanje. Ako Bog dragi da, oko Božića, najsrećnijeg hrišćanskog praznika bi nekog usrećili - kaže on.

Pored besplatnog stana za stanovanje, porodica Ristić će stanare istog pomoći i plaćanjem režija do 100 evra, svakog meseca. Petar Ristić je objasnio i koji je glavni motiv za ovu ideju.

- Uz to, plaćaćemo i režije do 100 evra mesečno, struja, voda, grejanje i ostali troškovi ni ne prelaze taj iznos. Jedan od glavnih motiva je da probudimo dobrotu u ljudima. Svi smo se udaljili i otuđili jedni od drugih, izgubili smo smisao i osećaj humanosti. Voleli bih da nakon ovog našeg gesta i drugi ljudi urade slično, u skladu sa svojim mogućnostima. Da se probudi dobrota u ljudima - zaključio je Laćarac.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading