GRAĐANI SRBIJE I BIH ZAJEDNO POMAŽU DECI! Svako dete će imati svoj humanitarni broj, ovo su NOVINE

Autor:

Vesti

28.09.2023

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Vladimir Vučetić, osnivač i predsednik Upravnog odbora Fondacije - humanost bez granica je osmislio koncept koji podrazumeva više humanitarnih brojeva na jedinstvenoj SMS platformi.

GRAĐANI SRBIJE I BIH ZAJEDNO POMAŽU DECI! Svako dete će imati svoj humanitarni broj, ovo su NOVINE

Foto: Fondacija Humanost bez granica

Fondacija Humanost bez granica

Fondacija - humanost bez granica već nekoliko godina pomaže u lečenju dece iz Srbije, a sada je otvorila i svoje predstavništvo u Bijeljini za sve građane Bosne i Hercegovine.

Preko stotinu dece kojima je omogućeno lečenje u Srbiji je odličan rezime ove organizacije koja sada sa radom počinje i u BiH.

Vladimir Vučetić, osnivač i predsednik Upravnog odbora Fondacije - humanost bez granica je osmislio koncept koji podrazumeva više humanitarnih brojeva na jedinstvenoj SMS platformi, koji se već skoro deset godina primenjuje u Srbiji.

Foto: Fondacija Humanost bez granica

Fondacija Humanost bez granica

- Ubuduće će svi građani Srbije i BiH, kojima je pomoć potrebna, moći preko naše Fondacije da dobiju svoje posebne humanitarne brojeve i bankarske račune.
Već sada je u Bosni i Hercegovini aktivno 32 humanitarnih brojeva naših korisnika. Svi oni imaju i svoje srpske humanitarne SMS brojeve.

Vaša Fondacija se od svog osnivanja predano bavi pružanjem pomoći deci u Srbiji, koja se suočavaju sa različitim zdravstvenim izazovima. Kako uspevate da sakupite novac za tako veliki broj dece kojoj je potrebna pomoć?

Foto: Fondacija Humanost bez granica

Vladimir Vučetić

- Pomoć dolazi kroz jedinstveni sistem, u kome svako dete ili odrasla osoba dobija svoj broj za prikupljanje sredstava putem SMS poruka i svoje posebne bankarske račune. Ovaj projekat je omogućio da veliki broj naših humanih građana direktno utiče na živote onih kojima je pomoć potrebna. Slanjem SMS poruka na brojeve ili uplatama na račune naših korisnika svako od nas može da pomogne nekom ko nema finansijske mogućnosti da plati svoje lečenje i kasniji oporavak. U isto vreme donatori mogu na našem sajtu Fondacija.rs da prate kako se njihove donacije koriste i da vide konkretne rezultate svog doprinosa. Zahvaljujući ovom sistemu, uspeli smo da sakupimo preko milion evra i, najvažnije, pružili smo pomoć za 110 dece.

Osnovali ste Fondaciju i u Bosni. To je novi izazov za vas?

- Vođeni principom koji se nalazi u imenu naše Fondacije, da humanost ne poznaje granice, odlučili smo da proširimo svoj uticaj izvan Srbije i pomognemo deci i odraslima u susednoj Bosni i Hercegovini. Sa velikim entuzijazmom smo otvorili novo sedište naše Fondacije u Bijeljini, gradu koji je poznat po svojoj gostoljubivosti i zajedničkom duhu. Odatle ćemo raditi ruku pod ruku sa građanima širom Bosne i Hercegovine, pružajući pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Kao i u Srbiji, svako dete u Bosni i Hercegovini, koje se nađe pod našom zaštitom dobiće svoje humanitarne brojeve u obe države putem kojih će ljudi moći da uplate sredstva direktno za njihovo lečenje. Ovaj sistem ne samo da pruža transparentnost, pošto se na našem sajtu vide sve uplate i isplate, već i pruža priliku svakom pojedincu da se lično uključi i da svoj doprinos.

Osim finansijske pomoći za lečenje dece i bolesnih, da li imate još neke planove?     

- Planiramo da organizujemo i seriju događaja koji će imati za cilj da edukuju javnost o važnosti solidarnosti i zajedničkog delovanja. Verujemo da je edukacija ključna za razvoj snažnog i zdravog društva. Kroz ovaj prošireni angažman nadamo se da ćemo podstaknuti talas solidarnosti i humanosti, koji će preplaviti ceo region. Naš cilj je da stvorimo mrežu podrške koja će spajati ljude preko granica, gradeći mostove ljubavi i razumevanja među nama.

U ime svih nas u Fondaciji "Humanost bez granica" želim da se zahvalim svim dosadašnjim donatorima i volonterima koji su učinili naš rad mogućim.
Pozivam sve da se pridruže našem pokretu, šireći reč i pridružujući se našim naporima da stvorimo svet bez granica, posebno za sve naše najmlađe sugrađane.
Ukoliko neko nije u finansijskoj mogućnosti da uplati novac ili pošalje SMS, od velike je pomoći i deljenje vesti i apela na društvenim mrežama.

Pomozimo rad Fondacije!

SMS Srbija: 1 na 2407

Poziv BiH: 17101

Dinarski račun: 160-467311-84

KM: 1610000299720020

Svrha doznake: 001

Devizni račun: 00-540-000208.2

IBAN: RS35160005400002080262

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Online donacije: E-doniraj  PayPal

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading