MORAJU DA MOLE ZA HRANU, VI NE ZNATE KAKO IM JE! Ovo je porodica Novaković koja je rasplakala celu Srbiju: Njihova je borba MUKOTRPNA! (FOTO)

Autor:

Vesti

27.09.2023

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa ocem i majkom žive u kući koja ima jednu veću i jednu manju sobu, kupatilo i špajz, u uslovima koji nisu dostojni čoveka.

MORAJU DA MOLE ZA HRANU, VI NE ZNATE KAKO IM JE! Ovo je porodica Novaković koja je rasplakala celu Srbiju: Njihova je borba MUKOTRPNA! (FOTO)

Foto: Srbi za Srbe

Priča o porodici Novaković iz sela Patkovača kod Bijeljine rasplakala je ljude širom regiona. Njihovi osmesi na licu, uprkos teškom životu i nemaštini, "trznuli" su ljude i probudili im svest da je za sreću u stvari potrebno malo.

Željana, najmlađa od troje dece, na primer uživa u muzici, njen najstariji brat Ljubiša takođe. Imaju još jednog brata, Mihajla.

Sa ocem i majkom žive u kući koja ima jednu veću i jednu manju sobu, kupatilo i špajz, u uslovima koji nisu dostojni čoveka.

Mediji širom regiona podelili su priču o teškom životu u nemaštini i borbi za opstanak porodice Novaković, te su sa tom porodicom i kontaktirali.

Kako kaže majka Zorica, žive u jako lošim uslovima. Imaju i vodu i struju, međutim imaju problem sa kablovima.

- Sve utičnice su nam pokidane i kad hoću da upalim frižider ono varniči iz nje, seva sve. Napolju je i kruška na kojoj su kablovi, sa strujom. Oni isto varniče, kad duva sve na kuću nanosi, bojim se da ne izbije nekakav požar - uplašeno govori Zorica.

Kaže i da su svi gladni. Njihova preniska primanja nisu dovoljna da prežive, te je ona primorana da stalno uzima na veresiju i jedva otplaćuje dugove.

- Nemamo šta da jedemo, gladni smo svo četvoro, moramo da molimo za hranu - govori nam Zorica.

Majka i otac su pravi heroji. Bore se i ne posustaju. Majka Zorica pere odeću na ruke, nema električni šporet te je prinuđena da loži i leti i zimi, dok otac svakodnevno nadniči.

Svo troje njihove dece imaju smetnje u razvoju i neophodno je da neko stalno bude sa njima. Nisu samostalni, a njihovu majku koja se lavovski bori samo brine kako će oni sami...

- Vi ne znate kako je njima, oni jadni nisu sposobni...Ma ono ne mogu ni ulicu sami da pređu, ja im pomažem, ali i ja sam bolesna, ne mogu - jedva je izustila majka Zorica.

Kako dalje kaže, nisu mogli ni školu da završe.

- Mlađe i srednje dete su išli na školovanje u Banja Luku, tamo je moja devojčica stigla do devetog razreda, a onda se povredila strašno, morali smo je vratiti, jedva je živa ostala - priča na Zorica.

Njihova je borba mukotrpna, a da bi dobili normalne uslove za život i da ne bi brinuli za sutra, potrebni smo im mi!

Neophodno je da im se obnovi kuća i obezbedniti osnovna sredstva za život. Putem humanitarne organizacije Srbi za Srbe, zahvaljujući kojima je region i uspeo da sazna za porodicu Novaković, moguće je uplatiti sredstva i to na sledeći način:

1. SMS na 7763 (200 dinara) 2. Račun: 160-279491-71 3. Pay Pal 4. Devizni račun

A na ovom linku možete pogledati i kako možete pomoći porodici ukoliko uplaćujete novac iz druge države.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading