MK GROUP I AIK BANKA DONIRALE 350.000 EVRA VRTIĆIMA U SRBIJI! Donacijama u okviru društveno odgovornog programa "Podrška porodici” nastavljeno ulaganje u decu, mlade i porodicu! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Vesti

19.10.2023

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sredstva za renoviranje i opremanje dobile su predškolske ustanove u Vrbasu, Bečeju, Pećincima, Kovačici, Novom Sadu, Nišu, Raškoj i Golubcu.

MK GROUP I AIK BANKA DONIRALE 350.000 EVRA VRTIĆIMA U SRBIJI! Donacijama u okviru društveno odgovornog programa "Podrška porodici” nastavljeno ulaganje u decu, mlade i porodicu! (VIDEO/FOTO)

Foto: Foto. Jakov Simović

Kompanije MK Group i AIK Banka ove godine donirale su 350.000 evra vrtićima širom Srbije.

Sredstva za renoviranje i opremanje dobile su predškolske ustanove u Vrbasu, Bečeju, Pećincima, Kovačici, Novom Sadu, Nišu, Raškoj i Golubcu. Zahvaljujući donacijama za unapređenje uslova u ovim ustanovama, deca sada borave u lepšem i kreativnijem okruženju.

Na događaju povodom završetka donacija vrtićima u Srbiji prisustvovala je i ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije, prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Republika

Foto: Foto. Jakov Simović

Nebojša Dešić, Slavica Đukić Dejanović i Aleksandar Kostić

 

Ministarstvo prosvete pružilo je podršku tokom procesa izbora predškolskih ustanova koje su primile novčana sredstva, pri čemu je fokus bio na opštinama u kojima posluje MK Group.

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović istakla je da je predškolska ustanova "Boško Buha” u Vrbasu jedna od osam predškolskih ustanova koje su dobile podršku društveno odgovornih kompanija – MK Group i AIK Banka.

Republika

Foto: Foto. Jakov Simović

Slavica Đukić Dejanović

 

- Poslednjih godina Ministarstvo prosvete gradi i dograđuje objekte predškolskih ustanova širom Srbije. Cilj Ministarstva je da obezbedimo dodatne kapacitete u vrtićima kako bi obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem bio što veći - rekla je ona i dodala da je unapređivanje dostupnosti, kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, jedan od strateških prioriteta Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete.

O regionalnom društveno odgovornom programu "Podrška porodici“, koje zajedno realiziju MK Group i AIK Banka, govorio je Jovan Purar, direktor sektora pravnih i opštih poslova MK Group.

Republika

Foto: Foto. Jakov Simović

Jovan Purar

 

- MK Group i AIK Banka i ove godine zajedno realizuju projekat "Podrška porodici“, u okviru koga smo izdvojili 750.000 evra za renoviranje i opremanje više od 20 vrtića u celom Adria regionu. Za osam vrtića u Srbiji, u opštinama u kojima poslujemo, donirali smo 350.000 evra. Vrbas je posebno značajan za nas jer u njemu ima mnogo dece naših zaposlenih. U ovoj opštini zapošljavamo 850 ljudi u Carnex-u i Sunoko fabrici šećera. Nadamo se da je renoviranje ovog vrtića doprinelo boljim uslovima i lepšem odrastanju naših mališana. Takođe, srećni smo što ulažemo u nove generacije koje su naša budućnost i verujemo da najbolje tek dolazi - istakao je Jovan Purar.

Donacija vrtiću „Bubica” u okviru predškolske ustanove „Boško Buha” u Vrbasu obuhvatila je kompletno renoviranje dva sprata, uz zamenu podova i vrata, kupovinu novog nameštaja za dečije sobe, opremanje kupatila, sređivanje dvorišta i uređenje kuhinje.

Republika

Foto: Foto. Jakov Simović

Vrtić Bubica, Vrbas

 

- Zahvaljujem se kompanijama MK Group i AIK Banci koje su u okviru svog društveno odgovornog programa donirale 170.000 evra za rekonstrukciju našeg vrtića u Vrbasu. Verujem da će ova donacija doprineti kvalitetu odrastanja i lepšoj budućnosti naših najmlađih, a značajno će pomoći i našim zaposlenima, prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti koje su usmerene na decu - zaključio je Nebojša Dešić, direktor vrtića u Vrbasu.

Nakon završetka projekta u Srbiji, tokom sledećeg meseca biće završeni radovi u vrtićima koji su dobili donacije u Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj povodom jubileja četiri decenije rada MK Group. Time će do kraja godine ukupno biti rekonstruisano više od 20 vrtića u celom Adria regionu.

Bonus video.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading