OSUĐENA AIDA ĆOROVIĆ: Jajima gađala mural generala ratka Mladića - evo koliko će morati da PLATI!

Autor:

Hronika

14.12.2023

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsetimo, Aida Ćorović je jajima gađala grafit, a potom je zajedno sa aktivistkinjom Jelenom Jaćimović uhapšena zbog narušavanja javnog reda i mira, ali su ubrzo i puštene.

OSUĐENA AIDA ĆOROVIĆ: Jajima gađala mural generala ratka Mladića - evo koliko će morati da PLATI!

Foto: youtube.com/printscreen

Prekršajni apelacioni sud doneo je pravosnažnu presudu po kojoj aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović mora da plati 100.000 dinara zbog gađanja jajima zid i psovanja policajaca.

U presudi je navedeno da je prekršila Zakon o javnom redu i miru, međutim, nigde se ne navodi da je gađala mural osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, već da je „gađala zid“.

- Tužiću policajce, a potom i državu. Ići ću i do međunarodnog suda, nigde ne žurim – poručila je Aida Ćorović za beogradske medije.

Događaj zbog kog je kažnjena desio se pre dve godine, a u zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka koji je potom pokrenut navedeno je da se Ćorović sumnjiči za drsko ili bezobzirno ponašanje i vređanje službenih lica u vršenju službene dužnosti.

Podsetimo, Aida Ćorović je jajima gađala grafit, a potom je zajedno sa aktivistkinjom Jelenom Jaćimović uhapšena zbog narušavanja javnog reda i mira, ali su ubrzo i puštene.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vera

14.12.2023 21:19

Pa, neka je kaznjena i treba! Kakva, bre, Aida i njeno histerisanje po Beogradu, gadjanje murala generala Mladica jajima, prostacko psovanje policajaca, koji i jesu tu da zavode red i mir, huskanje srpskog naroda na ulicne nerede...sta, hajmo svi tako, jel !?! Ajd tu, Aida, negde drugo pa se tako ponasaj, mozda prodjes bolje. Ili te, mozda, neko zadrzava ovde gde ti se ne svidja?