ZVICEROV ATENTATOR POBEGAO IZ ZATVORA? Za njim i njegovom ženom raspisana Interpolova poternica!

Autor:

Hronika

27.11.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Đukić postao je poznat javnosti kao jedan od četvorice atentatora na Radoja Zvicera, vođu "kavačkog klana", u maju 2020. u Kijevu.

ZVICEROV ATENTATOR POBEGAO IZ ZATVORA? Za njim i njegovom ženom raspisana Interpolova poternica!

Foto: https://detective-info.com.ua/

Suđenje osumnjičenima za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u Baru, novembra 2019. godine, odgođeno je danas u Višem sudu u Podgorici. Na suđenje je trebao doći Stefan Đukić, pripadnik škaljarskog klana, i njegova supruga Danijela, koji se terete za ovo krivično delo.

Stefan Đukić postao je poznat javnosti kao jedan od četvorice atentatora na Radoja Zvicera, vođu "kavačkog klana", u maju 2020. u Kijevu. Tada su, prema sumnjama, Đukić i Emil Tuzović pucali na Zvicera, dok je Tamara Zvicer, supruga vođe kavčana, reagovala i spasila mu život.

Pored Đukića, Tuzovića, i dva srpska državljanina, Petra Jovanovića i Milana Brankovića iz Niša, uhapšena su. Tuzović će biti izručen Crnoj Gori zbog drugog krivičnog dela, dok su ostali i dalje u ukrajinskom zatvoru. Međutim, prema izveštaju portala Dan, Stefan Đukić i njegova supruga Danijela nisu dostupni pravosudnim organima i trenutno su u bekstvu, s crvenom Interpol poternicom za njima.

- Razlog odlaganja je zahtev svedoka oštećenog Velizara Gardaševića, koji je zatražio da mu se da malo više vremena kako bi angažovao pravnog zastupnika na kojeg ima pravo, s obzirom da je bio ranjen u pomenutom izvršenju krivičnog dela - navedi Dan.

Kao direktni izvršilac ovog krivičnog dela označen je, od strane SDT-a, Stefan Đukić. Optužnicom su obuhvaćeni i njegova supruga, majka i polubrat - Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović.

Specijalno tužilaštvo je Stefana Đukića označilo kao direktnog izvršioca likvidacije Klisića i ranjavanje Gardaševića 1. Novembra 2019. godine dok se njegova supruga, majka i polubrat - Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović terete za stvaranje kriminalne organizacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading