MOGU LI DA IZJAVIM SAUČEŠĆE PORODICI UBIJENOG: Ovako je ubica iz Ugrinovaca danas na sudu želeo da se iskupi - odgovor Draženove majke je BRUTALAN!

Autor:

Hronika

09.11.2023

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Repertirao sam pištolj, podigao ruku i zažmurio - rekao je Bojan Tatomirov na suđenju za ubistvo u Ugrinovcima.

MOGU  LI DA IZJAVIM SAUČEŠĆE PORODICI UBIJENOG: Ovako je ubica iz Ugrinovaca danas na sudu želeo da se iskupi - odgovor Draženove majke je BRUTALAN!

Foto: ST/ N. Pančić

Ubistvo u Ugrinovcima

Suđenje Bojanu Tatomirovu (24) koji je prošle godine u Ugrinovcima ubio Dražena Delevića (33) iz Berana, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu.

Pripremno ročište je prethodno održano bez prisustva javnosti.

Tatomirov je priznao da je Delevića ubio, ali ne na naćin kako je opisano u optužnici. 

-  Repertirao sam pištolj - rekao je optuženi i zaćutao.

- I ? Niste samo repertirali. Pričajte - pitala je sudija Slavica Nikolić. 

- Repertirao sam pištolj, podigao ruku i zažmurio - odgovorio je Tatomirov. 

Pre nego je izneo odbranu pitao je sudiju da li moźe da izjavi saučešće oštećenoj porodici.

- Ne - rekla je Danica Delević, majka ubijenog Dražena. Ona je na mahove plakala i tresle su joj se ruke. 

Optuženi je kazao da Delevića nije ubio zbog novca, što navodi optužba nego iz straha za svoj i život hraniteljske porodice u kojoj je odrastao i koju i danas jedinu ima. 

- Verujem da je imao pištolj u džepu gornjeg dela trenerke. Uvek je imao pištolj. Nisam mu video oružje, ali je držao ruku u džepu i krenuo je na mene kad je izašao iz kola. Pretio je meni i mojoj porodici, da će nas sve ubiti - ispričao je Bojan.

Priznao je da je sa Draženom ilegalno u nekoliko navrata prevozio migrante  i da ga je obavestio da više to neće da radi zbog čega je i nastao problem. Kazao je da je Dražen bio narkodiler i da je hteo da i on sa njim "prebacuje" marihuanu u torbama.

- Došao mi je na kuću gde sam stanovao u Ugrinovcima. Zvao me je telefonom pre toga prisiljavajući me da radim i dalje za njega, a ja nisam hteo više. Imao sam strah od njega jer je radio svašta i svašta i pričao. Nisam ga prijavio policiji jer se hvalio da radi sa policijom i da baš na njegove mogu da naletim - rekao je Bojan.

Za oružje kojim je počinio ubistvo kazao je da mu je žrtva dala da ga pričuva i da ga nije nosio do kritičnog dana. 

Kada je rekao da je Dražen njegov pasoš držao kod sebe jer su zajedno prelazili granice da krijumčare migrante, sudija ga je pitala je li mu bilo normalno da za prevoz migranata do 300-400 kilometara zaradi 1.500 evra, Tatimirov je rekao da nije, ali da je prihvatio to da radi jer je bio u problemu.

- Nisam imao posao, pare su mi trebale zbog kredita koji sam morao da otplaćujem kao i kiriju - priznao je snuždeno optuženi. 

U svom iskazu Bojan je rekao da je pio viski i popušio džoint marihuane koju mu je dao Delević.

Roditelji ubijenog traže 16 miliona dinara

Na izjavu optuźenog da je ubijeni trgovao narkoticima, majka ubijenog se pobunila i gorko plačući kazala da njen sin nije bio poročan. Sudija je istakla da to niko nije ni rekao.
Roditelji ubijenog su istakli imovinsko pravni zahtev i tražili po četiri miliona za četiri člana porodice.

Debeo krivični dosije ubijenog

Oboje i majka i otac ubijenog su priznali da nisu znali čime im se sin bavio u Beogradu, a na pitanje suda Danica je nevoljno izjavila da je u Crnoj Gori Draźen odgovarao za šverc droge, a u Srbiji za pljačku menjačnice zajedno sa jednom Bosankom.

Ubica bio đak generacije

U ovom postupku danas je svedočila Nada Ognjanov iz Kikinde hraniteljka ubice. Kazala je da je ona odgajila Bojana i da je uvek bio dete za primer, da je bio i đak generacije, ali da je od oktobra 2022. do zločina primetila da se čudno ponašao.

- Preselio se u Beograd kod našeg prijatelja i našao posao. Komunicirali smo deca i ja sa njim svakodnevno, ali od oktobra do događaja u decembru je samo šturo odgovarao. Mislila sam da hoće da prekine kontakt, ali sada mi je jasno da je bio upao u veliki problem. Kad se to desilo rekao mi je da je to morao da uradi da bi nas sve zaštitio jer je mu je pretio da će da ga stavi u auto i dobeze do nas da gleda kako nas ubija - rekla je Nada. Tokom njenog svedočenja Tatomirov je plakao.

Podsetimo, Delević je pogođen u glavu i pronađen je mrtav na zadnjem sedištu džipa BMW X6 bordo boje. Tatomirov se sam predao policiji pola sata posle zločina. 

Veštak: Pucao je u afektu

Psihijatar dr Svetislav Mišković je pred sudom prezentovao izveštaj veštačenja koje je obavio sa kolegom psihologom.

- Velika količina stresa i strah visokog intenziteta su doveli do bitno smanjene uračunljivosti - rekao je Mišković. 

On je objasnio da su sagledali ponašanje optuženog pre i posle zločina i činjenicu da se sam prijavio policiji, a na pitanje branioca kazao je da je pucao u afektu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading