EKSKLUZIVNO! OGLASILA SE DIREKTORKA ŠKOLE U SURDULICI ZA REPUBLIKU: Tužilaštvo ne vidi našu odgovornost!

Autor:

Hronika

24.11.2023

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasila se direktorka škole OŠ ''Vuk Karadžić'' u Surdulici povodom slučaja koji je potresao čitavu javnost.

EKSKLUZIVNO! OGLASILA SE DIREKTORKA ŠKOLE U SURDULICI ZA REPUBLIKU: Tužilaštvo ne vidi našu odgovornost!

Foto: Printscreen/https://vuk-karadzic.rs/

U OŠ ''Vuk Karadžić'' u Surdulici izbio je skandal neviđenih razmera kada je procurio snimak na kom se dva učenika i jedna učenica ove obrazovne ustanove navodno oralno zadovoljavaju u učionici.

Ovim povodom se za Republiku oglasila direktorka škole Dragana Nešić koja ističe da škola postupa po svim pravilima i da su odmah obaveštene sve relevantne ustanove.

- Od trenutka saznanja za incident 22. novembra u 20 časova, odmah sam obavestila školskog psihologa i sekretara škole u dogovoru sa koordinatorom za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Odmah je sazvan sastanak tima za 23. novembar u 9.30, a roditelji su pozvani da u školi budu u 8 časova. Razgovarano je sa roditeljima, a od dece su uzete pisane izjave dece. U skladu sa zakonom je odlučeno da se radi o trećem stepenu nasilja. Protiv učenika je pokrenut disciplinski postupak. Odmah sam obavestila sve relevantne ustanove - policijsku upravu Leskovac, Centar za socijalni rad, zdravstveni centar i odmah je zatraženo hitno postupanje Socijalne službe i proces je u toku. Kontaktirala sam i tužilaštvo, ali oni ne mogu da postupaju u ovom slučaju jer se radi o maloletnim licima, takođe, kao što nam je rečeno i u policijskoj upravi, tako ni tužilaštvo ne vidi odgovornost škole. Ovo je prvi put da se desilo nešto slično, nikada nije postojao ovakav slučaj, nikada se nismo suočili sa ovakvom vrstom incidenta i problema u školi - rekla je za Republiku direktorka OŠ ''Vuk Karadžić'' Dragana Nešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading