IZBO ZATVORENIKA ČETKICOM ZA ZUBE! Radulac osuđen na sedam godine, tokom šetnje u zatvoru mu zabio improvizovani bodež u vrat!

Autor:

Hronika

24.11.2023

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud doneo odluku o kazni Stefanu Radulcu.

IZBO ZATVORENIKA ČETKICOM ZA ZUBE! Radulac osuđen na sedam godine, tokom šetnje u zatvoru mu zabio improvizovani bodež u vrat!

Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Stefanu Radulcu je Apelacioni sud u Beogradu povećao kaznu zatvora za dve godine i pravosnažno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina.

Radulc je 23. marta prošle godine na šetalištu posebne pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu pokušao da ubije drugog pritvorenika M.Đ.

Nakon održane sednice je Drugostepeni sud usvajanjem žalbe preinačio prvostepenu presudu kojom je Radulac osuđen na kaznu zatvora od pet godina, samo u delu odluke o kazni, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu tog suda.

Sud je Radulcu za krivično delo ubistvo u pokušaju utvrdio kaznu zatvora od šest godina i osudio ga na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina u koju mu je uračunata i ranije utvrđena kazna zatvora u trajanju od godinu i po dana.

Kako je okrvivljeni ranije osuđivani, kazna nije mogla da se ublaži ispod zakonom propisanog minimuna i da mu sud za ovo krivično delo utvrdi kaznu od čeitiri godine, prenosi Alo.

Drugostepeni sud smatra da je kazna od šest godina za to krivično delo adekvatna pa je utvrdio, a opozvao ranije izrečenu uslovnu osudu i uzeo kao utvrđenu kaznu zatvora u trajanju od godinu i po dana. Prema optužnici, Radulac je tokom šetnje pritvorenika 23. marta 2022. godine oko 13 sati, prišao s leđa M.Đ. koji je sedeo na klupi, pa mu je improvizovanim bodežom (napravljenom od zašiljene drške četkice za zube) zadao više uboda u vrat, nanevši mu lake telesne povrede.

Podsetimo, on je osuđen zajedno sa Zoranom Jotićem za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca 6.juna 2018. godine, na kaznu zatvora od 18 godina. Radulc je osuđen zbog dva krivična dela ubistva, dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina.

Prema toj optužnici, Dejana Stankovića je ubio Radulc, a motiv je navodno bila osveta za ubistvo Gorana Petrovića, zvanog Peta, koji je bio jedan od bliskih Jotićevih prijatelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading