PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV RADNIKA PUMPE KOJI JE ISMEVAO MLADIĆA U LAKTAŠIMA: Mladen se ubio nakon što se snimak proširio na društvenim mrežama!

Autor:

Hronika

22.11.2023

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U optužnici se navodi da je Trišić svesno i sa namerom povredio dostojanstvo i ličnost oštećenog.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV RADNIKA PUMPE KOJI JE ISMEVAO MLADIĆA U LAKTAŠIMA: Mladen se ubio nakon što se snimak proširio na društvenim mrežama!

Foto: printscreen/društvene mreže

Mladen Dulić izvršio samoubistvo zbog snimka

Osnovni sud u Banjaluci je potvrdio optužnicu protiv radnika pumpe, Veljka Trišića (45) iz Laktaša, koji je snimao i ismevao Mladena Dulića (22), mladića iz istog grada. Prema navodima Okružnog javnog tužilaštva, Trišić je optužen za krivično delo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Prema optužnici, incident se dogodio 26. oktobra 2022. godine na benzinskoj pumpi u Laktašima. Kada se Mladen interesovao za posao kod optuženog radnika, on mu je ponudio da popuni prijavu za posao na običnom listu papira. Međutim, Trišić je uključio kameru na svom mobilnom telefonu i počeo da postavlja Mladenu pitanja koja nisu bila u vezi sa poslom, već sa ciljem da ga ismeje. Uz to, optuženi je prosledio snimak svojim kolegama putem društvenih mreža, svestan da će time povrediti dostojanstvo mladića.

Nakon što je Mladen saznao da je snimak objavljen na društvenim mrežama, on je doživeo veliku duševnu bol i usled toga je, samo dva dana kasnije, oduzeo sebi život vešanjem u pomoćnom objektu porodične kuće. Zbog ovog slučaja, javnost u Laktašima je bila u šoku, a mnogi su osudili postupke radnika pumpe.

U optužnici se navodi da je Trišić svesno i sa namerom povredio dostojanstvo i ličnost oštećenog, koji je bio mlađa osoba bez životnog iskustva i sa sniženim intelektualnim sposobnostima. Zbog toga je on optužen za zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading