MILAŠINOVIĆ OSUĐEN NA 20 GODINA ZATVORA! Izrečena presuda za ubistvo Luke Žižića!

Autor:

Hronika

16.11.2023

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Žižić (37) iz Novog Beograda ubijen je u svom lokalu, kada je mladić obučen u radno odela u njega ispalio 11 hitaca iz pištolja CZ 99 mm.

MILAŠINOVIĆ OSUĐEN NA 20 GODINA ZATVORA! Izrečena presuda za ubistvo Luke Žižića!

Foto: ST/Nikola Mutić, Adelarda Popović

Stefan Milašinović osuđen je na 20 godina zatvora zbog ubistva Luke Žižića 28. aprila 2022. godine u njegovom kafiću "Ritual".

Jovan Ugrenović osuđen je na 18 meseci za pomaganje Milašinoviću da se sakrije.

Podsetimo, Luka Žižić (37) iz Novog Beograda ubijen je u svom lokalu, kada je mladić obučen u radno odela u njega ispalio 11 hitaca iz pištolja CZ 99 mm. Luka je sedeo za stolom sa trojicom prijatelja, a njegov brat Vukan je to veče radio za šankom.

U kafić je ušao čovek u radničkom odelu, kačketu, rukavicama i hirurškom maskom na licu i zamolio da ode u toalet. Posle dva minuta je izašao i otišao bez reči, da bi se za koji minut vratio i čim je ušao zapucao na Luku.

Vukan i prijatelj Nikola su skočili na njega, oteli mu pištolj i skinuli masku, pa su mu lice snimile nadzorne kamere.

Napadač, obučen u radničku odeću, kačket, rukavice i hiruršku masku, prišao je Žižiću i bez reči otvorio vatru. Prisutni su uspeli da mu otmu pištolj i skinu masku, što je zabeležila nadzorna kamera. Napadač je, međutim, uspeo da pobegne, ali je nekoliko dana kasnije uhapšen u Kraljevu.

Stefan Milašinović priznao je ubistvo i izrazio kajanje, tvrdeći da ne poznaje drugooptuženog Jovana Ugrenovića.

Ugrenoviću se sudi za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, optužujući ga da je Milašinoviću obezbedio sklonište u brvnari u Kraljevu nakon zločina.

Milašinović je svedočio o odlasku u Kraljevo nakon ubistva, tvrdeći da je dobio smeštaj od strane poznanika, dok Ugrenović nije znao detalje o njegovom zločinu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading