PORESKI INSPEKTORI UHAPŠENI NA RADNOM MESTU! "Pali" šefovi odseka za kontrolu PDV-a u akciji suzbijanja korupcije!

Autor:

Hronika

14.11.2023

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imena uhapšenih inspektora nisu saopštena, a njihova imena će biti poznata nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu.

PORESKI INSPEKTORI UHAPŠENI NA RADNOM MESTU! "Pali" šefovi odseka za kontrolu PDV-a u akciji suzbijanja korupcije!

Foto: youtube/printscreen, shutterstock

Korupcija u poreskoj upravi je jedan od najvećih problema sa kojima se Srbija suočava već duži niz godina. U nastojanju da se ovaj problem reši, policija je, počevši od samog vrha, pokrenula akciju suzbijanja korupcije. Kako je saopšteno, ova akcija je dala prve rezultate, te su uhapšeni šefovi odseka za kontrolu povraćaja PDV-a filijala Voždovac i Zemun, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Uhapšeni su poreski inspektori koji su jutros zatečeni na svojim radnim mestima, u kancelarijama. Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa povraćajem PDV-a.

Ovo nije prvi slučaj hapšenja poreskih inspektora u Srbiji u poslednjih nekoliko meseci. U akcijama koje sprovode policija i tužilaštvo, do sada je uhapšeno više od 10 poreskih inspektora i načelnika. Ova akcija ima za cilj da se stane na kraj korupciji u poreskoj upravi i da se oštro kazne svi koji su učestvovali u nezakonitim radnjama.

Prema rečima našeg izvora, uhapšeni inspektori su bili deo organizovane grupe koja je zloupotrebljavala svoj položaj u cilju sticanja lične koristi. Oni su, navodno, uzimali mito od poreskih obveznika kako bi im omogućili povraćaj PDV-a, čime su nanosili veliku štetu budžetu. Ovakvi slučajevi korupcije u poreskoj upravi su posebno opasni jer dovode do nelegalnog bogaćenja pojedinaca, ali i ugrožavaju finansijsku stabilnost države.

Imena uhapšenih inspektora nisu saopštena, a njihova imena će biti poznata nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu. Osim toga, nije poznato ni da li se u akciji suzbijanja korupcije nalaze još neki inspektori koji su bili deo organizovane grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading