ZA ŠEST DANA RUTOVIĆU STIŽE PRESUDA ZA RANJAVANJE PECONIJA: "Žestoki momak" pred sudom izrazio žaljenje; " Krivo mi je zbog sukoba, ali nisam mogao da rasuđujem"

Autor:

Hronika

10.11.2023

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudjenje biznismenu Željku Rutoviću optuženom za ranjavanje biznismena Predraga Rankovića Peconija, u hotelu " Park" 2017. godine, danas je završeno pred Višim sudom u Beogradu.

ZA ŠEST DANA RUTOVIĆU STIŽE PRESUDA ZA RANJAVANJE PECONIJA:  "Žestoki momak" pred sudom izrazio žaljenje; " Krivo mi je zbog sukoba, ali nisam mogao da rasuđujem"

Foto: Shutterstock

Presuda

Izricanje presude je zakazano za 16. novembar nakon što su danas održane završne reči u ovom slučaju. 

Foto: printskrin

Okrivljeni Željko Rutović

Dok tužilaštvo tvrdi da je Željko Rutović nesumnjivo počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret optužnicom - nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje, njegova odbrana tvrdi da nema verodostojnih dokaza  za takvu kvalifikaciju dela , kao i da nema dokaza da je okrivljeni imao pištolj u rukama.

Rutovićev branilac Sonja Manojlović je istakla da sud mora uzeti u obzir da je Rutović uprkos teškoj bolesti u kojoj mu je život doveden u pitanje tražio da mu se sudi kako bi razjasnio sve okolnosti slučaja za koji mu je prethodno sudjeno u odstustvu .  

On je tada bio osudjen na 4 godine i četiiri meseca zatvora, pa je Apelacioni sud 2021. kaznu smanjio za dve godine.
Republika
Željko Rutović izlazi iz Palate pravde u Beogradu

- U optužnici je navedeno da je Predrag Ranković sedeo u hotelu kada je Rutović stigao, a utvrđeno je sasvim drugačije iz svedočenja očevidaca. Rutović je došao u hotel zbog sastsnka sa Milom Djuraškovićem koji je rekao na saslušanju da je Ranković prišao njihovom stolu i njega pitao :" Poznaješ li Željka?", i da mu je on odgovorio:"Da, znamo se izvidjenja". 

Utvrdjeno je i da je spor započeo kada je Danijela Mijatović uputila uvrede Rutoviću koji joj je rekao da mu se ne obraća, a Ranković je dobacio. Njemu je Rutović rekao :" Nemoj ti da se mešaš"- objasnila je branilac okrivljenog. 

Ona priznaje da je odbrana osporavala snimke iz hotela koji su zabeležili sukob, zbog nedostataka na njima, ali da se na snimcima vidi razvoj dogadjaja i da sukob nije započeo Željko.

- Rankoviću je prvo prišao Mumin koji je osudjen u ovom slučaju. Njih dvojica su počeli su da se vuku, vidimo rvanje. Čuli su se pucnji i tek nakon toga je Rutović krenuo ka njima kada se uplašio za život prijatelja. Ranković je sa podignutim rukama krenuo ka Rutoviću - kazala je Manojlović.

Nadalje, advokat je objasnila da Rutović ne spori da je bacao sa stola čaše i flaše, ali ističe da je to učinio bez umišljaja i volje da ugrozi spokojstvo prisutnih.

Rutović se osećao povređen  i ponižen zbog uvreda i usled toga je imao smanjen prag tolerancije- rekla je branilac, apostrofirajući da je okrivljeni imao strah visokog inteziteta i da je mehanički postupao pozivajući se na psihijatrisko-psihološka veštačenja obavljena tokom sudjenja.

Željko Rutović, kojem su se inače ročišta odlagala u više navrata zbog lečenja od kancera u inostranstvu  u Americi i Italiji, kao i zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, danas je u završnoj reči rekao da žali zbog sukoba sa Peconijem.

- Žao mi je i krivo što se to desilo i kao čoveka me sekira slučaj. Tada nisam mogao da ispravno rasudjujem- kazao je Rutović.

Njega je na sudu pratila supruga Mirjana Božović nekadašnja mis Srbije i bivša učesnica rijalitija "Farma ", uz još jednog njihovog prijatelja.

Republika

Foto: Republika

Rutovića pred sudom došla da podrži supruga Mirjana

Rutovićeva žena je u nekoliko navrata glasno negodovala kao je tužilac sudu predočavala sumnje da je okrivljeni imao odredjene zdravstvene probleme. Sudija Slavica Nikolić koja rukovodi postupkom je u jednom trenutku i opomenula nekadašnju misicu da u sudnici mora biti mir.

Željko Rutović je posle sukoba sa Peconijem, četiri godine bio u bekstvu, koje je kasnije opravdao odsustvom zbog lečenja, i osuđen je u odsustvu.
Po dolasku u Srbiju, on je zatražio ponovno suđenje u njegovom prisustvu.

Inače, Peconi se nije pridružio krivičnom gonjenju, niti je istakao zahtev za odštetu od Rutovića i Mumina.

Prilikom incidenta u hotelu "Park", Ranković je upucan u obe noge.

Vlasnik je Televizije "Hepi" i kompanije "Imvej", u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavi fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

Foto:  

Republika

Foto:  

Bračni par Rutović odlazi iz Višeg suda u pratnji prijatelja

Iz suda otišao zagrljen sa misicom

Željko Rutović iz nekoliko brakova ima osmoro dece, a sva su pripala njemu po razvodima. Njegova advokatica je to danas istakla pred sudom, rekavši i da se radi o predanom ocu i neosudjivanom čoveku.

 Rutović se po završetku sudjenja i razgovora sa advokatom i prijateljem, zagrljen sa ženom, a pod budnim okom obezbedjenja sa svih strana, udaljio od suda do blindiranog vozila u kojem ih je čekao vozač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading