MARJANOVIĆ NA SLOBODI VEĆ 20 DANA, A EVO I ZBOG ČEGA! Može i da putuje - Advokat objasnio šta se još čeka!

Autor:

Hronika

24.10.2023

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veće Apelacionog suda je održalo niz sednice od 12. juna ove godine, nakon čega se povuklo u nejavni deo, gde će razmotriti da li ima osnova za potvrđivanje, preinačenje ili ukidanje prvostepene presude.

MARJANOVIĆ NA SLOBODI VEĆ 20 DANA, A EVO I ZBOG ČEGA! Može i da putuje - Advokat objasnio šta se još čeka!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zoran Marjanović je pre više od 20 dana pušten iz pritvora, a odluka Apelacionog suda o presudi kojom je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge pevačice Jelene Marjanović još uvek nije doneta. Marjanović ovu odluku čeka na slobodi, dok je od prvostepene presude prošlo više od godinu dana!

Zoran Marjanović je prvostepenom presudom osuđen 22. jula prošle godine na 40 godina robije odlukom Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazio u pritvoru, pa sve do 3. oktobra kada je pušten na slobodu.

Još uvek nema odluke o presudi

Veće Apelacionog suda je održalo niz sednice od 12. juna ove godine, nakon čega se povuklo u nejavni deo, gde će razmotriti da li ima osnova za potvrđivanje, preinačenje ili ukidanje prvostepene presude. Apelacioni sud nema rok u kom je obavezan da donese odluku po žalbi. Izuzetno, u pritvorskim predmetima sud mora voditi računa, s obzirom da se tada lice nalazi u pritvoru, i iz tih razloga bi taj postupak trebalo da bude hitniji u odnosu na postupak gde se lice ne nalazi u pritvoru", objasnio je ranije za "Blic" advokat Radomir Munižaba.

To bi značilo da sada, kada je Marjanović na slobodi, odluka o presudi više ne podleže načelu hitnosti. Marjanović je iz pritvora izašao 3. oktobra, a Apelacioni sud nije doneo dodatne mere - zabranu napuštanja boravišta ili države, već on potpuno slobodan čeka odluku o njegovoj sudbini.

- I pored značajnog interesovanja o ovom krivično – pravnom događaju, o kojem je nesporno pisao veliki broj štampanih i elektronskih medija i o kojem je javnost bila obaveštena, činjenice i okolnosti koje se odnose na sam način izvršenja dela i težinu posledice istog protekom vremena od izvršenja su izgubile na intenzitetu i značaju da bi iste u ovoj fazi postupka dovele do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje ovog krivičnog postupka - naveo je Apelacioni sud u svojoj odluci, kao razlog ukidanja pritvora.

Saga u slučaju Marjanović duga više od 7 godina

Marjanovića je ispred zatvora sačekala devojka Zorica Mitrović, koja je privukla pažnju javnosti kada je nakon donošenja presude pravila scene u Višem sudu u Beogradu. Nakon izlaska na slobodu medijima se obratio i sam Marjanović. "Malo sam iskreno zatečen, pozitivno što se kaže. Nadam se da će pravda da zasija. Sedam godina, zaista ja nisam čovek koji bi mogao, ne drugog čoveka, nego životinju ne bih mogao da ubijem. Nadam se da će pravda da pobedi", rekao je tada Marjanović.

Podsetimo, saga oko slučaja Marjanović traje već godinama, od kako je Jelena Marjanović ubijena 2. aprila 2016. godine u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči sa devet udaraca tupim predmetom u glavu. Njegova odbrana je odmah uložila žalbu u ovu prvostepenu presudu.

Niz dokaza je naveden u obrazloženju presude, koja je napisana na 700 strana, a "Blic" je izdvojio neke od ključnih dokaza. U njoj je do detalja objašnjeno koji su to ključni dokazi koji Marjanovića, zbog ubistva supruge, šalju na 40 godina robije. Ipak, ovom presudom agonija koja traje već sedam godina se ne završava.

Predmet protiv Zorana Marjanovića je u Apelacioni sud stigao 31. januara, međutim ročišta su zakazana za jun ove godine uoči godišnjice prvostepene presude. Suđenje je zakazano za čak 9 termina - sa početkom 12. juna, pa sve do 22. Od tada je prošlo četiri meseca, ali odluka suda još uvek nije poznata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading