OVAKO JE MLADIĆ IZ BEOGRADA HTEO "NA FORU" DA OSVOJI STAN! Hteo da ojadi nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi"!

Autor:

Hronika

09.11.2023

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

sumnjičeni je, kako se sumnja, pokušao uticati na rezultat elektronske obrade podataka unošenjem netačnih i lažnih podataka.

OVAKO JE MLADIĆ IZ BEOGRADA HTEO "NA FORU" DA OSVOJI STAN! Hteo da ojadi nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi"!

Foto: Printscreen/https://www.uzmiracun.rs/-nagradna-igra-2023

Policija u Beogradu uhapsila je D. M. (28) zbog sumnje da je izvršio računarsku prevaru u pokušaju u vezi sa nagradnom igrom "Uzmi račun i pobedi". Osumnjičeni se tereti da je koristio skriptu kako bi povećao šanse da bude izvučen kao dobitnik stana u pomenutoj nagradnoj igri.

Prema navodima, D. M. je kreirao skriptu koja je automatski vršila izmene PFR brojeva fiskalnih računa i vremena njihovog izdavanja, te automatski slala te račune aplikaciji nagradne igre. Osumnjičeni je, kako se sumnja, pokušao uticati na rezultat elektronske obrade podataka unošenjem netačnih i lažnih podataka.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronađeni su dokazi koji potiču iz navedenog krivičnog dela. Zahvaljujući dobroj saradnji između Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku MUP-a i Poreske uprave, regularnost nagradne igre nije dovedena u pitanje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, a on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading