OTKRIVENO KO JE BIO META LIKVIDACIJE U BUDVI! Jermen i Albanac iza rešetaka, za još jednim plaćenikom se traga!

Autor:

Hronika

04.11.2023

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Budvi sprečeno ubistvo, poznato ko je bio meta Jermena, Albanca i Grka.

OTKRIVENO KO JE BIO META LIKVIDACIJE U BUDVI! Jermen i Albanac iza rešetaka, za još jednim plaćenikom se traga!

Foto: Uprava policije Crne Gore

Sredinom prošlog meseca sprečena je likvidacija u Budvi i tom prilikom su uhapšeni državljanin Jermenije Artjam Mnatsakanijan i albanski državljanin P.X.

Ubrzo je policija identifikovala i njihovog saučesnika, Grka P. V., za kojim se još uvek traga.

Kako prenose tamošnji mediji, njih trojica su bili u automobilu koji je policija zaustavila i u kojem je pronađena oprema koja se uglavnom koristi prilikom likvidacija. Istraga je ubrzo proširena i na osnovu pronađenih dokaza utvrđeno je da je pomenuta trojka imala još jednog saučesnika za kojim se traga, prenosi Dan.

Preliminarni rezultati istrage upućivali su da je meta najverovatnije plaćenih ubica bio državljanin Crne Gore, a sumnjalo se da je njegovo ubistvo trebalo da bude nastavak obračuna "škaljarskog" i "kavačkog" klana.

Republika

Foto: Uprava policije Crne Gore

Sprečeno ubistvo u Budvi

Uhapšeni Jermen i Albanac, prema nezvaničnim saznanjima nisu do sada osuđivani zbog ubistava ili ranjavanja. Jermen je, navodno, do sada bio u zatvoru zbog razbojništava, a nakon hapšenja su se pred tužiocem branili ćutanjem.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Odeljenja bezbednosti Budva, sprovodeći planske aktivnosti na pojačanoj kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica, sprečili likvidaciju i na licu mesta uhapsili M.A. (34) iz Jermenije.

Republika

Foto: Uprava policije Crne Gore

Oružje koje je pronađeno u automobilu

U vozilu koje je presretnuto u Budvi, pronađena su dva pištolja marke "glok" sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj "škorpion" sa prigušivačem i 17 komada municije. Pronađene su i dve silikonske maske, više pari rukavica i garderoba za presvlačenje.

– Policija je oko 22.30, u Ulici Slovenska plaža, uočila vozilo marke "polo" barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli. To vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglo izašla tri lica i počela da beže. Pripadnici policije su sustigli jedno lice – saopštili su tada iz policije.

Republika

Foto: Uprava policije Crne Gore

Oružje koje je pronađeno

Odmah su obaveštene sve raspoložive jedinice policije, koje su upućene u taj deo Budve zajedno sa službenicima kriminalističke policije. Osumnjičeni Albanac uhapšen je kasnije na graničnom prelazu.

– Nakon utvrđivanja identiteta, policija je, po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog dela koje je sprečeno efikasnom reakcijom pripadnika Odeljenja bezbednosti Budva – saopšteno je tada iz policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading