PROTIV TRI OSOBE BIĆE PODNET IZVEŠTAJ TUŽILAŠTVU: Beograđani sejali strah po Modriči - ostaje pitanje gde je u tom trenutku bila policija?

Autor:

Hronika

03.11.2023

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tupeša je inače kriminalac iz Modriče kojeg policija traži zbog više teških krivičnih dela, a koji se trenutno krije na području Beograda.

PROTIV TRI OSOBE BIĆE PODNET IZVEŠTAJ TUŽILAŠTVU: Beograđani sejali strah po Modriči - ostaje pitanje gde je u tom trenutku bila policija?

Foto: twitter/printscreen/@samodejo01

Protiv tri osobe biće podnesen izveštaj Tužilaštvu zbog incidenta koji se dogodio u Modriči kada je grupa nasilnika iz Beograda, predvođena Ljubanom Hofmanom Vidovićem, upala u više kafića u tom gradu tražeći jednu osobu.

U policiji su za Srpskainfo potvrdili da Policijska uprava Doboj, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj, preduzima sve mere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti u vezi događaja koji su prikazani na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama, u kojima je prikazano preteće ponašanje grupe u nekoliko ugostiteljskih obekata na području Modriča.

– Po kompletiranju predmeta, Policijska uprava Doboj će protiv tri osobe Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dostaviti izveštaj o počinjenom krivičnom delu „sprečavanje dokazivanja u pokušaju“ – istakli su u policiji.

Preneli Tupešinu poruku

Podsetimo, društvenim mrežama kruži više video snimak na kojima se vidi grupa momaka koju predvodi Ljuban Hofman Vidović, kako dolaze u više kafića u Modriči gdje maltretiraju konobare i jednog od vlasnika kafića.

Oni upućuje veoma ozbiljne pretnje, tvrde da reketiraju pola Beograda i traže izvesnu osobu koju nazivaju „Crv“ i „Crvić“. Sve to snimaju i objavljuju na društvenim mrežama.

Prema saznanjima Srpskainfo, oni su u Modriču došli kako bi uputili pretnje osobi koja je u sukobu s Aleksandrom Jovanovićem Tupešom iz Modriče.

Tupeša je inače kriminalac iz Modriče kojeg policija traži zbog više teških krivičnih dela, a koji se trenutno krije na području Beograda.

Izvor Srpskainfo je pojasnio da je Tupeša, nakon što je pobegao u Srbiju, pristupio kriminalnoj grupi na čijem čelu su braća Hofman.

Zaustavili saobraćaj, a policajci gledaju

Nakon ovih incidenata u kafićima, oni odlaze da odnesu poklone Tupešinoj deci. Tom prilikom su zaustavili saobraćaj u jednoj ulici u Modriči i decu stavili na džip gde su im dali poklone. Nakon toga su im pustili video poruku ili video poziv njihovog oca u kojoj im on poručuje da ih čuva iz senke.

Na snimcima se vidi da ih, dok su oni zaustavili saobraćaj u toj ulici, policija čuva i preusmerava saobraćaj! U policiji su rekli da Policijskoj stanici Modriča, kao ni Policijskoj upravi Doboj, niko nije prijavio navedeni događaj koji je prikazan na video snimcima.

Ispratili ih do druge opštine

Policijski službenici Policijske stanice Modriča su 31. oktobra operativnim radom na terenu uočili više nepoznatih osoba koja se kretala u grupi na području Modriče, te su iste pozvali u Policijsku stanicu, gde im je utvrđen identitet.

Tom prilikom su izvršeni pregledi navedenih osoba, kao i vozila koja koriste, i tom prilikom nisu pronađeni predmeti koji potiču iz prekršaja ili krivičnih dela. Po završetku zakonom propisanih mera i radnji oni su uz policijsku pratnju napustila područje ove opštine – poručili su iz policije.

Oni su naveli da Policijska uprava Doboj i Policijska stanica Modriča garantuju bezbednost svim građanima.

U vezi događaja koji je nakon objavljenih snimaka na društvenim mrežama izazvao interesovanje javnosti, policijski službenici su isti blagovremeno uočili i postupili. Policijski službenici Policijske uprave Doboj i Policijske stanice Modriča će i dalje da preduzimaju sve potrebne mere i radnje kako bi se stanje bezbednosti podiglo na što viši nivo, te apelujemo na građane da, ako se na bilo koji način osećaju ugroženo ili raspolažu sa informacijama u vezi navedenog događaja, to prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni broj telefona 122 – poručili su iz MUP Srpske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading