"SRPSKI DŽEK TRBOSEK" IZ CVIJIĆEVE! Stole mesar preko dana bio nasmejani komšija - pod okriljem noći zverski SILOVAO I UBIJAO ŽENE!

Autor:

Hronika

01.11.2023

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo Milene Petrović (30) pronađeno je u mračnom delu Cvijićeve ulice.

"SRPSKI DŽEK TRBOSEK" IZ CVIJIĆEVE! Stole mesar preko dana bio nasmejani komšija - pod okriljem noći zverski SILOVAO I UBIJAO ŽENE!

Foto: Ilustracija: Republika.rsST/Nebojša Mandić

Beograd, krajem četrdesetih godina, suočavao se s nečim što bi kasnije postalo jednom od najmračnijih poglavlja u istoriji grada. Na površini, Mito Sekulić je bio nasmejani i vredni mesar iz komšiluka, ali noću je postajao najokrutniji čovek srpske prestonice. Ova dvostruka priroda dovela je do straha među Beograđanima, posebno žiteljima Cvijićeve ulice

Mitro Sekulić, po danu cenjeni mesar, noću se pretvarao u nemilosrdnog silovatelja i ubice žena. Njegove žrtve su pronalažene gole, zadavljene i opljačkane, ostavljajući grad u strahu. Beograd se suočavao s serijom užasnih ubistava, a većina njih bila je pripisana Stoletu Trifunoviću, poznatom kao "srpski Džek Trbosek". Međutim, istina je bila mnogo zastrašujućija - iza tih užasnih zločina stajao je dobroćudni mesar, Mito Sekulić.

Telo Milene Petrović (30) pronađeno je u mračnom delu Cvijićeve ulice, što je izazvalo početnu sumnju na Stoleta. Međutim, ono što je iznenadilo policajce bilo je odsustvo "Stoletovog potpisa". Žrtva je bila gola, silovana, zadavljena, a njena garderoba i nakit su bili odneseni. Pored nje je ostavljen primerak lista "Borba".

Sledeće godine, telo Jele Đukić (17) pronađeno je na Zvezdari, takođe uz ostavljen list "Borba". Prvi tragovi doveli su policiju do Mita Sekulića, kada ga je prijavila devojka Marija Mitrović, koju je silovao, ali nije uspeo da ubije. Uskoro su se javile desetine devojaka s istim stravičnim pričama. Mitro Sekulić je konačno uhapšen u zasedi na Železničkoj stanici, dok je vrebao svoju narednu žrtvu.

Nažalost, Mitro Sekulić nikada nije suočio s pravdom pred sudom. Preminuo je u zatvoru nakon tuče s drugim zatvorenicima, ali je njegova zlodela ostavila dubok trag u istoriji Beograda, podsećajući sve na strah i neizvesnost koju je izazvao među građanima pre mnogo godina.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading