KOSTA SA RODITELJIMA TRI DANA PRE MASAKRA BIO U CRKVI, PA OTIŠAO NA PUCANJE! Meštani Kosjerića otkrivaju: "Često su dolazili kod kumova, a OVO su stalno radili otac i sin"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa portala Republika.rs stupila je u kontakt sa izvorom bliskom porodici Kecmanović, a kako kažu Kosta je voleo da dolazi u Kosjerić gde je aktivno trenirao "Pejntbol".

KOSTA SA RODITELJIMA TRI DANA PRE MASAKRA BIO U CRKVI, PA OTIŠAO NA PUCANJE! Meštani Kosjerića otkrivaju: "Često su dolazili kod kumova, a OVO su stalno radili otac i sin"

Foto: Privatna arhiva, Tanjug

Trinaestogodšnji dečak-ubica, Kosta Kecmanović, zavio je celu Srbiju u crno, kada je 3. maja kročio u OŠ "Vladislav Ribnikar" sa oružjem i rancem punim molotovljevih koktela i izvršio nezapamćen zločin.

Usmrtio je devet svojih vršnjaka i čuvara škole, a onda sam pozvao policiju i mirno ih sačekao. Nakon zločina je prebačen na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, gde se i sada nalazi.

Kako smo ranije pisali, Miljana Kecmanović ispričala je ranije da je njen muž Vladimir smatrao da treba da upozna sina sa opasnostima koje nosi oružje, jer je u mladosti i sam imao negativno iskustvo. 

Ekipa portala Republika.rs stupila je u kontakt sa izvorom bliskom porodici Kecmanović, a kako kažu Kosta je voleo da dolazi u Kosjerić gde je aktivno trenirao "Pejntbol".

- Duže su ostali u Kosjeriću, Vladimir je vodio Kostu na pejntbol, i to baš tri dana pre masakra. Inače su redovno dolazili, ali poslednji put su bili baš ta tri dana pre 3. maja. To mu je verovatno bila vežba pred zločin, nismo mogli da verujemo kad smo čuli vesti - kaže izvor za portal Republika.rs.

Republika

Foto: Privatna arhiva, Printscreen/YouTube, Instagram, twitter

 

Kako smo ranije prenosili, dečak-ubica je već aktivno trenirao "Airsoft", koje je vojno-taktička simulacija, i to je iskoristio u svrhe ovog zločina. Postoje sličnosti između "Airsofta" i "Pejntbola", a ipak su evidentne i brojne razlike. Osnovna razlika je u tome što je preciznost u pucanju veća kod "Pejntbola", pa je jasno što je Kosta tražio da se ide baš na ovaj sport.

- Tri dana pre masakra u školi, Kecmanovići su bili u poseti kumovima u Kosjeriću. Sreli smo ih u crkvi, bilo je mnogo ljudi, sedeli zajedno, smejali se. Nikome nije moglo ni da padne na pamet da bi taj mali dečak mogao ovako nešto da uradi i da zavije tolike porodice u crno, a i svoju, između ostalog - rekao je izvor blizak porodici Kecmanovića za portal Republika.rs.

Republika.rs je stupila u kontakt sa sveštenikom Hrama rođenja Presvete Bogorodice u Kosjeriću, upravo zbog navoda kako su nam rekli meštani da su Kecmanovići u tom periodu bili tamo. 

Naime, rečeno nam je da su Kecmanovići posećivali Crkvenu opštinu Ražana.

- Nisam ih lično viđao, ali dolazili su u ovaj kraj, samo što ne znam da kažem kad konkretno, prošlo je ipak neko vreme od tad - rekli su nam iz Crkve.

Protiv Kostinih roditelja podignuta optužnica

Vladimir Kecmanović, otac dečaka-ubice, nalazi se u pritvoru otkada je njegov sin izvršio krvavi pir. Protiv njega je podignuta optužnica - sumnjiči se da je obučavao sinakako da rukuje oružjem, kao i da nije obezbedio uslove za čuvanje vatrenog oružja.

Protiv majke Koste Kecmanovića, Miljane Kecmanović, takođe je podignuta optužnica jer je na čauri koja je pronađena ispred kabineta za istoriju, u kom je dečak-ubica izvršio masakr, pronađen njen DNK.

Nakon što je optužnica protiv nje podignuta, njoj je određena mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa svedokom K.K., te je istovremeno upozorena da se prema njoj može odrediti teža mera ukoliko prekrši izrečenu zabranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading