"REKLI SU, AKO IM SE NEŠTO DESI DA URADIM OVO": Svedok otkriva šta su mu vođe naredile da uradi - danas oči u oči sa Veljom Nevoljom

Autor:

Hronika

30.10.2023

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se suđenje Belivukovom klanu! Svedok otkriva šta su mu vođe naredile da uradi kad ih uhapse!

"REKLI SU, AKO IM SE NEŠTO DESI DA URADIM OVO": Svedok otkriva šta su mu vođe naredile da uradi - danas oči u oči sa Veljom Nevoljom

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu u Beogradu nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a kao svedok pozvan je Ilija Kovačević koga je svedok-saradnik u ovom postupku Srđan Lalić označio kao osobu koja je sa njim nabavljala telefone sa Skaj aplikacijom za ovu organizovanu kriminalnu grupu.

Ova kriminalna grupa je, kako se sumnja, koristila aplikaciju za tajnu komunikaciju Skaj za razmenu poruka i fotografija koje prikazuju mučenje i ubijanja.

Pozivanje svedoka Ilije Kovačevića, koga je svedok-saradnik Srđan Lalić označio kao osobu koja je nabavljala telefone sa Skaj aplikacijom za ovu kriminalnu grupu, može biti od suštinskog značaja za dokazivanje krivice i aktivnosti ove grupe.

Svedoci igraju ključnu ulogu u pravosudnim postupcima, a informacije koje će Ilija Kovačević pružiti mogu pomoći u osvetljavanju aktivnosti i organizacije klana Belivuk-Miljković.

Činjenica da su istražitelji došli u posed 50 jezivih fotografija koje prikazuju mučenje i ubijanja dodatno ukazuje na ozbiljnost ovog slučaja. Pravosudni sistem će morati pažljivo da analizira sve dostupne dokaze kako bi se utvrdila krivica i osigurala pravedna kazna za odgovorne.

Republika

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

 

Kako je Kurir otkrio, otac Ilije Kovačevića je Zoran Kovačević Koča (39), bivši bokser Partizana i vlasnik lanca kockarnica koji je ubijen u sačekuši 1998. u beogradskom naselju Braće Jerković. U beogradskom podzemlju ovo ubistvo je okarakterisano kao nastavak kockarskog obračuna, a takođe se spekulisalo da Kovačević nije slučajno ubijen pred Svetsko prvenstvo u fudbalu u Francuskoj, jer se očekivalo da bi preko lanca kladionica zaradio milione.

Ilija Kovačević je posle hapšenja Belivukove grupe takođe priveden i saslušan. On je tada priznao da je za grupu nabavljao kriptovane telefone, kao i da im je ugasio naloge istog momenta kad su uhapšen i sve "spržio" jednim klikom.

Ako se nešto desi...

- Rekli su, ako im se nešto desi, ako budu privedeni, da "spržim" aparate. Kada sam iz medija saznao da su uhapšeni, otišao sam na portal za Skaj, kliknuo iksiće na njihove naloge i telefoni su se vratili na fabrička podešavanja, odnosno sve u telefonima je obrisano - priznao je Kovačević.

On je tada objasnio i da je vođe klana poznavao površno i nešto kraće od godinu dana, a da su se upoznali na stadionu Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading