IZBEGAO KLANICU, PA OVEREN U TRŽNOM CENTRU: Ovako je Šarac likvidiran pre tri godine!

Autor:

Hronika

17.10.2023

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za njegovo ubistvo tereti se Lazar Ilić (26) iz Kraljeva.

IZBEGAO KLANICU, PA OVEREN U TRŽNOM CENTRU: Ovako je Šarac likvidiran pre tri godine!

Foto: Privatna arhiva, E-stock

Aleksandar Šarac (35) "Pink panter" i blizak saradnik škaljarskog klana, ubijen je u sačekuši koja se dogodila pre tri godine u garaži tržnog centra "Ušće" kada je je ubica, koji je imao prigušivač prišao Šarcu i sa leđa ga pogodio sa dva metka u glavu.

Devet dana nakon ranjavanja, Šarac je preminuo u Urgentnom centru. Za njegovu likvidaciju osumnjičeni su pripadnici Vračarskog klana, povezanog sa klanom Velje Nevolje.

Prema rečima svedoka saradnika, Veljko Belivuk je bio prvi koji je pokušao da ubije Šarca, ali mu to nije uspelo.

Za njegovu likvidaciju tereti se Lazar Ilić (26) iz Kraljeva.

Detalji ubistva Šarca

Aleksandar Šarac se 17. oktobra oko 16.30 sati dovezao svojim blindiranim "mercedesom" u garažu tržnog centra. Tog dana u podzemnom parkingu tržnog centra automobil je parkirao na A00 nivou i to na mestu koje je označeno da ga koriste samo invalidi.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Verovatno je izabrao baš to mesto, jer je ono treće od zida i svega desetak metara od ulaza u "Ušće", što znači da je vodio računa da mnogo ne pešači između drugih vozila. S obzirom na to da je ranijih godina već tri puta bio meta napada, vodio je računa o svojoj bezbednosti.

U TC "Ušće" zadržao se neko vreme, nakon čega je došao u garažu i krenuo ka svom automobilu. Tada mu je Lazar Ilić prišao sa leđa i pucao.

Republika

Foto: Estock

 

Teško ranjeni Šarac je pao, dok je egzekutor pobegao, ali su ga snimile sigurnosne kamere u garaži.

Prilikom bekstva ispao mu je pištolj koji je policija našla. Iako je na pištolju bio istrugan serijski broj, osumnjičeni je ubrzo identifikovan.

Uhapšen je 22. januara u Budvi, zajedno sa svojim sugrađaninom Strahinjom Savićem, gde su planirali likvidaciju Marka Ljubiše Kana, visokopozicioniranog člana škaljarskog klana i prijatelja Luke Bojovića.

Nigde nije išao bez pancira, znao je da je meta

Šarcu je prećeno nedeljama pre pucnjave, a očigledno je da se on plašio za svoju bezbednost budući da je imao pancir na sebi kada je ranjen. Međutim, napadač je to znao i pucao mu je u glavu.

Da je njegova bezbednost bila ugrožena mesecima ranije u prilog tome govori i činjenica da su na društvenim mrežama postavljane različite objave sa pretećim tekstom upućene upravo Šarcu. Čak je na Instagramu bio otvoren i profil "Šarac cinkaroš".

Takođe, plakati na banderama bili su oblepljeno na nekoliko mesta u Beogradu, sa takođe Šarčevom fotografijom i tekstom: "Traži se! Mole se sugrađani ako su ga videli da nam jave. Poslednji put je viđen kako pu*i ku**c".

Sačekušu mu smestio "drug" kome je verovao

Kako su tada naveli iz Tužilaštva za organizovani kriminal, Aleksandar Šarac ubijen je iz koristoljublja i drugih niskih pobuda na podmukao način, tako što je Lazar Ilić dovodeći u opasnost živote drugih lica koja su se zatekla na parkingu prišao iza leđa pokojnom Šarcu i ispalio iz pištolja sa prigušivačem dva metka u predelu glave.

Tako mu je naneo teške telesne povrede opasne po život u vidu prostrelnih rana u predelu potiljka i levog obraza zbog kojih je i preminuo 26. oktobra 2020. godine.

Kako je navelo tužilaštvo, Nikola Vušović, kao organizator kriminalne grupe, izdao je nalog Nedeljku Todoroviću da pronađe lokaciju gde će ubiti Šarca, te napravi plan odlaska i dolaska na mesto ubistva i mesto gde bi se uništili dokazi ubistva. Todorović je to i učinio.

Uloga još jednog "Vračarca" Strahinje Savića bila je da doveze vozilom izvršioce ubistva na mesto izvršenja, u ovom slučaju garažu TC "Ušće" i potom ih odveze. Zadatak Nikole Milenkovića, Ivana Biletića i Vojina Stupara bio je da Lazara Ilića na ilegalan način prevedu preko granice u Crnu Goru.

Foto: MUP Srbije

 

Uroš Piperski kao organizator kriminalne grupe u dogovoru sa Nikolom Vuševićem za izvršioca angažovao Filipa Grujića i finansirao izvršenje ovog ubistva tako što je zahtevao od Miloša Andrejevića da isplati 6.000 evra Nikoli Kačareviću, što je Andrejević i uradio.

Inače, Kačarević je bivši suprug starlete Tamare Đurić.

Republika

Foto: Ata images

 

Nikola Kačarević je u cilju likvidacije Šarca postupao po nalozima Nikole Vušovića, otkrivao informacije o kretanju Šarca, njegovim navikama, mestima koje posećuje i zakazivao je susrete sa Šarcem obaveštavajući o svemu Vušovića i prilikom susreta sa Šarcem prenosio je kakvu garderobu nosi.

Kačarević je Šarca namamio na sastanak u TC "Ušće".

Belivuk i Miljković se raspitivali o Šarcu

Po naređenju Marka Miljkovića, dvojica prljavih policajaca kojima se sudi za pomaganje beogradskom ogranku kavačkog klana - Aleksandar Purković i Nikola Vračević, pretraživali su sve moguće podatke o Šarcu.

Republika

Foto: Starsport, e stock

 

Policajac Purković je Mesaru slao podatke, koje je prethodno proveravao policajac Vračević zvani Vrač. U pitanju su fotografije suparnika, vozila koja koriste, kao i adrese gde žive.

Kako je navedeno u porukama, Miljković se interesovao za Šarca septembra 2020. godine, a zatim je on likvidiran mesec dana kasnije.

Prema rečima Srđana Lalića, Miljković i "Vračarci" praktično su sarađivali u vezi likvidacije Aleksandra Šarca.

Namirisao prevaru i izbegao Ritopek

Kako sumnja tužilaštvo, Aleksandar Šarac je trebalo da bude likvidiran istog dana kad i Lazar Vukićević.

Naime, njemu su vođe klana sa Skaj naloga, tada otetog, Mileta Radulovića Kapetana sa kojim je sarađivao, poslale poruku u kojem ga pozivaju da dođe da ubije Velju Nevolju.

Međutim, nakon što se prvobitno dogovorio s njima, Šarca je brutalne smrti, toga dana, spaslo to što je posumnjao u čitavu priču i odustao od dolaska.

Tri dana kasnije Šarac je ubijen u tržnom centru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading