KORAĆ GLEDAO KAKO UBIJAJU SALETA MUTAVOG! Novi detalji likvidacije vođe Partizanovih navijača! NADZIRAO KRVAVU SAČEKUŠU!

Autor:

Vesti

12.10.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa "Janjičara", nekadašnje navijačke frakcije Partizana, likvidiran je stotinak metara od zatvora u Bačvanskoj ulici rafalom dok je bio u svom automobilu. Ubistvo je nadgledao Korać s raskrsnice ulica Vojislava Ilića i Gospodara Vučića, saznaje Srpski telegraf iz izvora bliskih MUP.

KORAĆ GLEDAO KAKO UBIJAJU SALETA MUTAVOG! Novi detalji likvidacije vođe Partizanovih navijača! NADZIRAO KRVAVU SAČEKUŠU!

Foto: MUP

Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića i prisan saradnik ubijenog šefa "škaljarskog klana" Jovice Vukotića, gledao je ubistvo Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi 12. oktobra 2016.

Vođa "Janjičara", nekadašnje navijačke frakcije Partizana, likvidiran je stotinak metara od zatvora u Bačvanskoj ulici rafalom dok je bio u svom automobilu. Ubistvo je nadgledao Korać s raskrsnice ulica Vojislava Ilića i Gospodara Vučića, saznaje Srpski telegraf iz izvora bliskih MUP.

Ni u istrazi ovog zločina Korać nije pomenut, kao ni u mnogim drugim slučajevima, iako se njegovo ime često nezvanično provlačilo po policijskoj dokumentaciji.

OTAC VUKAŠIN: NEKA GA PUSTE DA ŽIVI I RADI

Ne znam gde je moj sin Filip trenutno. Nadam se samo da je dobro, zdravo i bezbedno, izjavio je nedavno medijima Vukašin Korać, Filipov otac. Dodao je da njegov sin nema nikakve veze s kriminalnim dešavanjima u zemlji i regionu.

- Sve to ide iz jednog istog kazana, a to je iz "kavačke kuhinje" - kazao je on i složio se da je Filip "zgrešio" u Hrvatskoj.

- Ispostavilo se da je to, posle nekog vremena, regulisano i on je pušten na slobodu. Nakratko se javio porodici telefonom i od tada ne znamo gde je. Nadamo se dobrom i neka ga, više, puste na miru da živi i radi - rekao je otac Vukašin.

- Jedan od tih slučajeva je i ubistvo Blaža Đurovića u martu 2018, u kojem je Više javno tužilaštvo obustavilo istragu protiv njega. Tužilaštvo za organizovani kriminal je nekoliko puta izbeglo da ga procesuira, prebacujući nadležnost na VJT. Dakle, ustanovili su da nije reč o organizovanom kriminalu iako je sve ukazivalo da je preuzeo poslove "škaljarskog klana". Ni u slučaju ubistva Stankovića nema njegovog imena - objašnjava obavešteni izvor.

Stanković je ubijen mafijaški. Da li je Koraćev zadatak bio samo da izvesti Vukotića o akciji ili da je neposredno nadgleda i koordinira, još nije poznato.


I u BiH ga traže zbog krijumčarenja narkotika

Francuska nije jedina država koja potražuje Koraća. Za njim je poternicu raspisala i Bosna i Hercegovina zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem narkotika.

- U decembru 2022. nadležni organi iz Bosne i Hercegovine sproveli su akciju "Šakal", u kojoj su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe koju je predvodio Ognjen Orašanin. Nadležni su tada saopštili da su uhapsili više osoba, ali i da tragaju za nekoliko osumnjičenih, među kojima je i državljanin Srbije Filip Korać - objašnjava obavešteni izvor i dodaje da su mediji iz BiH tada pisali da je akcija "Šakal" izvedena na osnovu poruka koje su dobijene kada je razbijena aplikacija Skaj.

- Činjenica je da je to bila jedna od prelomnih tačaka u obračunu "kavčana" i "škaljaraca" i razvrstavanju kriminalaca po klanovima. Stanković je ubijen jer je s još jednim pripadnikom "kavačkog klana" otpevao Cecinu pesmu "Kukavica" i snimak poslao Jovici Vukotiću. On je, navodno, pukao i poručio da će mu zbog toga poslati 10 metaka. U Stankovića su ubice ispalile 60 kuršuma. S druge strane, najbolji Stankovićev prijatelj Veljko Belivuk zakleo se na osvetu. A kad je Korać angažovao ekipu da 2017. na derbiju sa Zvezdom preotme Partizanovu tribinu, čaša se prelila - podseća naš izvor.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Stanković Sale Mutavi

 

Jezivi prizori zločina ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su se pojavili na suđenju ovoj bandi potom su šokirali javnost.

UBICA SALETA MUTAVOG LIKVIDIRAN U ATINI

Svedok na suđenju Veljku Belivuku i njegovoj kriminalnoj grupi Aleksandar Nuždić nedavno je u istrazi rekao da je Belivukovog najboljeg prijatelja Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi ubio "škaljarac" Stevan Stamatović, kasnije likvidiran u Atini.

Srpski telegraf je još pre sedam godina - 4. novembra 2016, prvi objavio to saznanje.

U našem tekstu piše da je Stamatović, osim umešanosti u ubistvo Mutavog, planirao atentat i na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tadašnjeg premijera, a to je otkriveno u istrazi koja je pomoću baznih stanica pokazala da je Stevan bio u Jajincima, blizu Vučićeve kuće.

Stevan Stamatović likvidiran je u restoranu u Atini 19. januara 2020. dok je s jednim od voda "škaljaraca" Igorom Dedovićem i njihovim suprugama i decom večerao.

Među njima je na telu ubijenog Gorana Veličkovića Goksija urezana poruka KORAĆ P**KA, propraćena rečenicom: "Tik-tak, ovako ćeš i ti da završiš."

Republika

Foto: pixabay.com/Public

Filip KOrać

 

Korać je znao da mu rade o glavi i pobegao je. Koristio je falsifikovane dokumente, pomoću kojih se kretao po Evropi, da bi se u jednom trenutku našao u Hrvatskoj. Tamo je uhvaćen s lažnim papirima i osuđen na godinu dana uslovno i novčanu kaznu. U utorak je uhapšen u Segedinu s crnogorskim pasošem, na osnovu potrage iz Francuske zbog sumnje za trgovinu drogom.

Priznao da se plaši za život

Da Korać zna da je na meti "kavčana", potvrđuje i njegov advokat koji ga je zastupao u Zagrebu kad je uhvaćen s falš ispravama. U svojoj odbrani Korać je rekao da se plašio za život.

- Tvrdio je da je koristio lažne isprave jer se plašio za svoj život - citirali su advokata hrvatski mediji.

Dan kasnije crnogorske vlasti su saopštile da su od hrvatskih bezbednjaka dobile dojavu da će Korać iz Hrvatske krenuti u Crnu Goru. Proverom dokumentacije u Podgorici su utvrdili da njegovo državljanstvo nije dobijeno regularnim putem i, pre dva meseca, oduzeto mu je. Korać je pasoš očigledno zadržao i koristio. Ili je reč o još jednom falsifikatu isprave.

Filip Korać, za kog je predsednik Aleksandar Vučić svojevremeno izjavio da je jedan od najopasnijih ljudi u Srbiji i glavni snabdevač drogom, uvek se kao jegulja izvlačio iz pravosudnih klopki. U Srbiji ga zvanično ni za šta ne terete. Da li je imao pomoć u tome, možda će se znati kad se rasplete ovo mađarsko poglavlje njegove biografije.

 

Pištaljkom najavili da akcija može da počne

Aleksandar Stanković je likvidiran rafalom iz automatskog oružja. Vatra je bila grupisana na krug prečnika tridesetak centimetara jer su ubice znale da često vozi blindirani auto. Pucači su očigledno bili profesionalci.

Auto koji su vozili BMW 5 nađen je zapaljen dva dana kasnije u Zvezdarskoj šumi.
Policajci su u jednom trenutku uhapsili osobu koja je, prema prvim informacijama, signalizirala pucačima da je Stanković seo u automobil i krenuo niz Bačvansku ulicu, ka Gospodara Vučića. Prema prvim informacijama, u trenutku kada je Stanković startovao automobil čula se pištaljka. Kasnije se ispostavilo da čovek koji je priveden nema nikakve veze sa zločinom i on je pušten na slobodu.

U pucnjavi je teško ranjen i zatvorski čuvar Milorad Đ., koji je najverovatnije bio Stankovićev telohranitelj, preneli su tada mediji.


Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading