ČETVORICU ''REŠILI'' ISTOVREMENO PRE TRI GODINE: Belivukov klan trojicu likvidirao u Crnoj Gori, a glavnu metu do smrti mučili u Ritopeku!

Autor:

Hronika

14.10.2023

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kako je klan Veljka Belivuka u jednom danu izvršio četiri ubistva.

ČETVORICU ''REŠILI'' ISTOVREMENO PRE TRI GODINE: Belivukov klan trojicu likvidirao u Crnoj Gori, a glavnu metu do smrti mučili u Ritopeku!

Foto: MUP, Printscreen

Klan Veljka Belivuka u jednom danu je ubio tri osobe i jednu oteo, a zatim i likvidirao. Krvavi 14. oktobar 2020. godine - u dve države su istovremeno uspeli da "reše četvoricu", kako su to međusobno nazivali u porukama koje su razmenjivali putem kripotvane aplikacije ''Skaj''.

Ubili su Damira Hodžića i Adisa Spahića u Crnoj Gori, a Lazara Vukićevića u Srbiji i oteli Mila Radulovića Kapetana u CG, za koje su verovali da su visokopozicionirani u ''škaljarskom klanu''.

Kako se vidi u porukama na ''Skaj'' aplikaciji, jednu akciju su lično sprovele vođe klana - Veljko Belivuk  i Marko Miljković, dok su drugu sproveli ostali članovi grupe, čiji zadatak je bio da namame navijača Crvene zvezde Lazara Vukićevića, odvedu ga u Ritopek i tamo ga muče i ubiju.

Republika

Foto: Printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Belivuk i Miljković su tog dana ilegalno ušli u Crnu Goru. Oteli su Mila Radulovića, poznatijeg kao Kapetan, koji jeste bio visokopozicionirani "škaljarac" i njegov kriptovani telefon iskoristili su da u Ritopek namame Vukićevića. Delovi tela Kapetana nađeni su nekoliko meseci kasnije na Lovćenu, a pretpostavlja se da je likvidiran dva meseca posle otmice.

Vukićević je imao lični sukob sa Belivukom zbog poslova oko droge, a u Ritopek su ga namamili upravo Belivuk i Miljković i to odmah pošto su sami počinili dve likvidacije u Crnoj Gori. Osim otmice Radulovića, oni su ubili i Damira Hodžića i njegovog šuraka Adisa Spahića.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Damir Hodžić

Kako je navedeno u optužnici protiv klana, Belivuk i MIljković su otputovali u Crnu Goru kako bi, najverovatnije po nalogu njihovog šefa - vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, oteli Mila Radulovića. U kriminalnim krugovima Radulović je bio poznat pod nadimkom Mile Kapetan, a Vukićević je sarađivao sa njim na poslovima oko droge.

Koristeći njegov telefon, Vukićevića su namamilli do vikendice u Ritopeku, a navodno su mu poslali fotografiju vezanog Belivuka uz poruku da dođe da “ispita Vepra”, što je bio nadimak za Belivuka.

Tela ubijenih Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića pripadnici "kavačkog klana" prvobitno su zatrpali u jamu u danilovgradskom selu Zagreda, na placu koji je tokom planiranja likvidacija kupio vođa "kavčana" Radoje Zvicer, ali su ih izvadili iste noći i preneli na drugo mesto, a potom su to učinili još jednom. Sve ovo piše u spisima Specijalnog državnog tužilaštva, a prenose crnogorski mediji. Hodžoć i Spahić ubijeni su 14. oktobra 2020. godine u naselju Stanjevića Rupa u Spužu, u kući Ratka Živkovića.

Na Zvicerovom placu u selu Zagreda, iz rupe predviđene za septičku jamu, kako se navodi, izvadili su posmrtne ostatke Spahića i Hodžića, a potom  na placu iskopali improvizovanu raku dubine oko metar, u koju su ubacili i zakopali ostatke žrtava. Tu su bili do 16. oktobra, kada su posmrtni ostaci Spahića i Hodžića premešteni u drugu improvizovanu raku, pored lokalnog puta, u blizini seoskog groblja u selu Zagreda. Treću improvizovanu raku iskopali su rovokopačem.

Republika

Foto: Društvene mreže/printscreen

Lazar Vukićević

Prepiska na Skaju je glasila:

- Brate je l’ bi išao da ispitaš Vepra? Al sve brate, sve!!

- Šta god treba brate moj. Ako hoćeš i u akciju da idemo - odgovorio je Vukićević na Kapetanov broj.

- Brate samo da ga ščepaju, kupi te moj čovek i vodi te tamo!!! Nikome ni reči brate! - nastavio je Belivuk da ga mami sa Kapetanovog broja.

“Kapetanov čovek” koji ga je kontaktirao i pokupio na dogovorenoj lokaciji u Radničkoj ulici u 20 časova bio je zapravo Nemanja Đurić, pripadnik Belivukovog klana.

Istog dana, Belivukova grupa pokušala je da namami i Aleksandra Šarca, takođe bliskog "škaljarskom klanu", ali on nije naseo, pa su od njegovog ubistva odustali tog dana. 

U porukama koje su razmenjivali rekli su: “Brate nemojte da dirate Šarca onda ništa, ko ga je*e, Šarca batali, pripremite se samo za 20.30, a Šarca ćemo da oderemo na licu mesta na ulici sutra.” Aleksandar Šarac je ubijen sutradan sa nekoliko hitaca, na parkingu tržnog centra u Novom Beogradu, a za zločin su osumnjičeni "vračarci" Nikole Vušovića.

Takođe, u porukama se vidi ceo razgovor između  pripadnika klana tokom transporta Vukićevića do Ritopeka. Miljković i Belivuk su preko veze pratili da ovo “sprovođenje” prođe bez problema i pratnje, a onda su tražili od klana da za njegovo ubistvo daju “102 odsto od sebe” uz žaljenje što oni neće biti tu, da ga lično “završe”, jer su morali da odrade “akciju u Crnoj Gori”. Belivuk se čak svojoj ekipi beskrajno zahvaljivao što će ubiti Vukićevića, iako on nije tu.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Adis Spahić

Traženo je i da ga obavezno daju daju Miljkoviću i Belivuku na telefon kada ga vežu i odvedu u sobu za mučenje. “Kad budete išli daj da mu pošaljemo jednu poruku brate…”

Sumnja se da su Belivuk i Miljković krvavog 14. oktobra u Crnoj Gori ubili Damira Hodžića i njegovog šuraka Adisa Spahića. Njihova tela nisu pronađena, a ono što su njihove porodice, kada su prijavile nestanak, rekle policiji je da je Spahić pošao da Hodžića odveze negde. Spahić je tog dana renovirao svoj frizerski salon i majci je rekao da se vraća brzo i da samo ide da “odveze Dada”, misleći na Hodžića. Nakon toga im se gubi svaki trag.

U porukama Belivuk i MIljković svojim saradnicima otkrivaju detalje ove “teške likvidacije” u kojoj su, kako kažu, umalo izgubili glave, jer su Hodžić i Spahić pružili otpor.

Tvrdili su da će taj dan “slaviti kao novi rođendan” i kao o “velikom danu za sve”. Pored ostalog, Belivuk je rekao da im je plan da “odrade” i treću osobu tog dana u Crnoj Gori -otetog Mila Kapetana.

U optužnici se navodi da je Belivuk tražio da čuje Vukićevića na telefon dok je bio zarobljen i živ u Ritopeku kako bi mu ostavio poruku. Pripadnici njegovog klana dali su mu Lazara na telefon.

- E ovde Vepar druže, gde si Laki, je li bre kome će “grobari” da p*še? Slušaj, znaš da će da te biju toliko, znači da moliš da te ubiju. A imaš sreće što mi ovde deremo ove glupe Crnogorce, pa ne možemo mi… Crkni smrade ciganski, sve ćemo da vas pobijemo, sve. Znači tatu i brata ti šaljemo ekspresno - rekao je Belivuk tada već brutalno pretučenom Vukićeviću.

Po porukama se vidi da su imali nameru da ga muče i ispituju najmanje dva dana pre nego što ga ubiju, ali se nisu nadali da će pokušati da se brani i izvaditi pištolj “glok”. U rvanju sa njim Miloš Budimir polomio je prst, uspeli su da ga savladaju tako što su ga brutalno pretukli. To im je, sudeći po razgovoru, pokvarilo planove da ga duže muče, ali su se nad Vukićevićem iživljavali satima, a kako su prepričali Belivuku, koji je insistirao da dobije sve detalje, jer se “time hrani”, tokom većeg dela mučenja Vukićević nije bio svestan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading