NASMEJANI ZAJEDNO PRED SUDOM POLICAJAC I KRIMINALAC! Ponovo se sudi inspektoru Stoliću - optuženom da je bio saradnik klana Velje Nevolje!

Autor:

Hronika

23.10.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odloženo ponovno suđenje Božidaru Stoliću.

NASMEJANI ZAJEDNO PRED SUDOM POLICAJAC I KRIMINALAC! Ponovo se sudi inspektoru Stoliću - optuženom da je bio saradnik klana Velje Nevolje!

Foto: Tanju/R. Prelić, E-Stock, Republika

Suđenje suspendovanom inspektoru SBPOK-a Božidaru Stoliću (37) po ukinutoj presudu kojom je bio osuđen na kaznu zatvora od dve godine, zbog optužbi da je zloupotrebom službenog položaja odavao informacije o istrazi koja se vodi protiv organizatora i dela pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića trebalo je danas da počne iznova. Ipak, početak je odložen za 5. decembar na molbu advokata Slobodana Steševića kojeg je drugooptuženeni Filip Golubović (27) zvanično angažovao jutros. 

- Filip Golubović me je telefonskim putem angažovao juče, a danas mi je potpisao punomoćje te vas molim da odložimo ročište da bih se upoznao sa spisima, posebno sa ukazima Apelacionog suda - rekao je advokat Stešević.

Golubović je prvostepenom presudom bio osuđen na kaznu zatvora od godinu dana i dva meseca jer je prema optužbi TOK Stolića podstrekavao na zloupotrebu službenog položaja.

Inače , Golubović je do nedavno izdržavao zatvorsku kaznu za drugo krivično delo, pa je danas došao sa slobode. Na optuženičku klupu seo je nasmejan sa Stolićem koji je takođe bio dobro raspoložen. 

Presuda u ovom slučaju je ukinuta početkom leta i predmet je vraćen na ponovno suđenje Specijalnom sudu, jer su ocenili da nije argumentovao obrazloženo korišćenje aplikacije "Skaj" (SKY). 

Republika

Foto: Republika-A. P.

Božidar Stolić

 - Nije dovoljno reći da je taj dokaz pribavljen putem međunarodne pravne pomoći - naveo je Apelacioni sud istakavši da je veće sudije Zorana Šešića jasno moralo da navede način na koji je pribavljena dokumentacija u Francuskoj, da je to učinjeno u skladu sa tamošnjim zakonom i da nije u suprotnosti sa načelima pravnog sistema u Srbiji i opšte prihvaćenim pravilima međunarodnog prava.

Ukinut je i oslobađajući deo presude Stoliću i Goluboviću za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, za šta im se suđenje takođe ponavlja.

Podsetimo, prema optužnom predlogu, na molbu Filipa Golubovića, Stolić je proverio 27. februara 2020. da li je i dalje na snazi Interepolova poternica Argentine za osuđenim pripadnikom grupe Darka Šarića, Borisom Labanom, pa mu je sutradan preneo da jeste.

Goluboviću je inspektor prosleđivao i podatke o poternicama Srđana Jezdimira, Marinu Golubović i Jelicu Milošević.

Zauzvrat je, kako se sumnja dobijao 500 evra po informaciji, a za podatke iz istrage protiv Belivuka i ostalih, Stoliću je Golubović obećao isplatu od 5.000 evra.

Republika

Foto: Republika-A. P.

Filip Golubović

Posle hapšenja Belivuka, Miljkovića i ostalih pripadnika te grupe 4. februara 2021. godine, Stolić je preko Golubovića dostavljao informacije o toku istrage protiv njih pripadnicima grupe koji nisu bili uhapšeni.

Sve tražene podatke, do kojih je dolazio putem zloupotrebe službenih ovlašćenja i uvida u Jedinstveni informacioni sistem MUP-a Srbije, davao je drugooptuženom Goluboviću od januara 2020. do 10. juna 2021. godine.

Prema iskazu Golubovića, on je inspektora upoznao dok je bio u pritvoru, 19. aprila 2019. godine, kada je Stolić od njega uzimao izjavu o nestanku Gorana Mihajlovića.

Nakon što je izašao iz pritvora, sreli su se u jednom kafiću i razmenili telefone.

Golubović je prema policijskoj dokumentaciji sve za šta se tereti Stolić priznao, ali je pred sudom kazao da je pod prisilom dao takav iskaz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading