POŽAR OD EKSPLOZIJE BATERIJE TROTINETA UNIŠTIO CEO STAN U KRAGUJEVCU! Zastrašujući prizor (FOTO)

Autor:

Hronika

25.10.2023

23:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplozija litijumske baterije sa jednog trotineta izazvala je pravu dramu u naselju Rasadnik u Kruševcu.

POŽAR OD EKSPLOZIJE BATERIJE TROTINETA UNIŠTIO CEO STAN U KRAGUJEVCU! Zastrašujući prizor (FOTO)

Foto: Tanjug/AP, ST/Dragan Kadić

 Prema informacijama sa stranice 192, eksplozija ove baterije uzrokovala je požar koji je, kako se navodi, uništio čitav stan. Srećom, u ovoj nesreći nije bilo teže povređenih lica.

Incident se dogodio sinoć u ovom naselju, kada je eksplozija litijumske baterije izazvala vatru koja se munjevito širila. Brza reakcija stanovnika i vatrogasaca pomogla je u ograničavanju štete na samom stanu. Požar je lokalizovan pre nego što se proširio na susedne objekte, što je u velikoj meri umanjilo opasnost po okolne stanovnike.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Iako je stan pretrpeo značajnu materijalnu štetu, svedoci tvrde da je važno da nije bilo teže povređenih ili gubitka ljudskih života u ovoj eksploziji. Nažalost, baterije litijumskih trotineta ponekad mogu biti nestabilne i izazvati ozbiljne incidente, kao što je ovaj u Kruševcu. U svetlu ovih dešavanja, korisnici električnih trotineta i drugih uređaja s litijumskim baterijama trebali bi biti posebno oprezni prilikom punjenja i rukovanja tim uređajima kako bi izbegli potencijalno opasne situacije.

Odgovorne vlasti će sada pokrenuti istragu o ovom incidentu kako bi utvrdile tačne okolnosti koje su dovele do eksplozije litijumske baterije i požara. Detaljnije informacije o tome očekuju se nakon što bude dostupan izveštaj stručnjaka.

Iako su baterije na litijumskim trotinetima i drugim prenosivim uređajima postale popularne zbog svoje visoke energetske gustine i relativno male težine, ovi incidenti nas podsećaju na važnost sigurnog rukovanja i održavanja ovih uređaja kako bi se sprečile neprijatne i potencijalno opasne situacije poput ove u Kruševcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading