SRBI SPROVELI FILMSKU PREVARU U FRANCUSKOJ: Kupili vino za 100.000 evra, ali je novac BIO LAŽAN!

Autor:

Hronika

19.10.2023

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevaranti su identifikovani, a nakon sedam meseci potrage su lišeni slobode.

SRBI SPROVELI FILMSKU PREVARU U FRANCUSKOJ: Kupili vino za 100.000 evra, ali je novac BIO LAŽAN!

Foto: Mup, Shutterstock

Trojica prevaranata poreklom iz Srbije su uhapšena u Francuskoj pod sumnjom da su izveli prevaru nad pariskim trgovcem vinom. U februaru ove godine, jedan od osumnjičenih je uspostavio kontakt sa trgovcem tvrdeći da sarađuje s ruskim parom koji je planirao provesti vikend u Parizu. Par je izrazio želju da kupi 12 flaša vina "Petrus" berba 2000. godine, koje su poznate po visokoj vrednosti i često se prodaju za najmanje 4.000 do 5.000 evra po boci.

Poznavalac je delovao je kao da je čovek dobro upućen u svet vina, a trgovac je bio impresioniran njegovim znanjem. Međutim, "poznavalac" je kasnije povećao narudžbinu na 18 flaša "Petrusa" i dodao još dve boce šampanjca. Trgovac vinom je pristao na ovu transakciju u nadi da će ostvariti dobru zaradu.

Razmena flaša i novca se odigrala u jednom bistrou u gradu, gde je trgovac i upoznao i navodni "ruski par". Kasnije je shvatio da su novčanice koje su mu date bile lažne, ali već je bilo prekasno za robe.

Prevarani trgovac je odmah prijavio incident policiji. Prevaranti su identifikovani i nakon sedam meseci potrage su uhapšeni, a njihovo suđenje trebalo bi da počne sledećeg meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading