BEOGRAĐANKA JE NARUČILA KAFU U PARIZU, ALI OVO NIJE OČEKIVALA! Zbog neobične situacije gori internet - Da li nam na čelu piše da smo Srbi?

Autor:

Vesti

19.10.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacije u kojima shvatimo koliko je svet zapravo "mali" nas često iznenade. Kada se nalazimo u inostranstvu, nikada ne znamo koga ćemo sresti, ali čini se da se obično srećemo sa ljudima koji su nam bliski, ponekad toliko bliski da se osećamo kao da susrećemo svoje sunarodnike.

BEOGRAĐANKA JE NARUČILA KAFU U PARIZU, ALI OVO NIJE OČEKIVALA! Zbog neobične situacije gori internet - Da li nam na čelu piše da smo Srbi?

Foto: Unsplash/ Caleb George

Ovo iskustvo se dogodilo Beograđanki Tanji, čije su korene u Despotovcu, dok je boravila u Parizu. Tada je shvatila da izreka "pričaj srpski da te ceo svet razume" nije bez osnova.

Na svom Tviter profilu, Tanja je podelila svoje oduševljenje kada je naručivala kafu u jednom pariskom kafiću. Nakon nekoliko neuspelih pokušaja sporazumevanja sa radnicom koja je prodavala kafu, shvatila je da prekoputa nje stoji Srpkinja. Njihovo međusobno razumevanje i radost zbog tog trenutnog otkrića bili su na najvišem nivou.

- Kupujem kafu u Parizu, žena mi otkuca dve umesto jedne. Ona ne zna engleski, ja ne znam francuski, pa se nešto rukama sporazumevamo. Zazvoni mi telefon, javim se - ona kaže 'pa mogle smo na srpskom'. Odakle si? 'Iz malog mesta, Svilajnca'. Drago mi je, moj otac je iz još manjeg, najbližeg, Despotovca - napisala je Tanja na svom Tviter nalogu.

 

 

Inače, ovo nije jedini susret koji se Tanji dogodio sa našim sunarodnicima. 

- A na izlazu sa aerodroma sam srela ženu koja me prepoznala sa slika svoje sestre, moje koleginice, a koja inače živi u Švajcarskoj, al' smo se srele u Parizu. Zaključimo da je svet selendrica. Svilajnac, Despotovac, Ložana i Beograd, al' putevi se ukrste! - zaključila je Tanja.

Na čelu nam piše da smo Srbi?

Nakon njene priče, pokrenula se lavina komentara sa identilnim situacijama u inostranstvu.

 - Ja na Šipolu, aerodromu u Amsterdamu, na ulazu u avion za Srbiju čujem dvoje kako se raspravljaju i on pomene Kraljevo. Rekoh 'da me povezete, idemo u istom pravcu'. Oni se oduševili", "Meni je u Parizu prišla neka Francuskinja da me pita jesam li iz Srbije. Ona je udata za nekog Stojkovića. Možda je Stojković iz Svilajnca ili Despotovca", "Ja sam pre 20 godina na aerodromu u Parizu svratio u parfimeriju, gospođa prodavačica me dočekala sa 'Dobar dan, izvolite', na šta sam skroz zbunjeno pitao 'je l' mi na čelu piše?'...Kaže vidi na kojoj ruci nosim burmu, zna koji su naredni letovi - pisali su neki svoja iskustva ispod Tanjine objave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading