MERE BEZBEDNOSTI U BIH PODIGNUTE NA NAJVIŠI STEPEN! Strahuju od DŽIHADA?!

Autor:

Hronika

18.10.2023

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešić je istakao da trenutno stanje bezbednosti u BiH ocenjuje kao dobro, uz napomenu da se bezbednosne agencije uspešno bave svojim redovnim zadacima

MERE BEZBEDNOSTI U BIH PODIGNUTE NA NAJVIŠI STEPEN! Strahuju od DŽIHADA?!

Foto: Pixabay

Zastava BiH

Ministar bezbednosti u Savetu ministara Bosne i Hercegovine, Nenad Nešić, izjavio je danas da su mere bezbednosti u toj zemlji podignute na viši nivo zbog zabrinutosti od mogućeg prelivanja krize sa Bliskog istoka.

Nešić je istakao da trenutno stanje bezbednosti u BiH ocenjuje kao dobro, uz napomenu da se bezbednosne agencije uspešno bave svojim redovnim zadacima. Ipak, on je istakao da pažljivo prate dešavanja kako u regionu, tako i u svetu, i da se pripremaju za eventualne promene u situaciji.

Ovaj korak je donesen u kontekstu aktuelnih događaja u svetu, a posebno u evropskim zemljama poput Francuske i Austrije, gde su vlasti podigle nivo bezbednosti zbog opasnosti od terorizma. Francuska je izdala bezbednosna upozorenja na osam aerodroma, dok je Slovenija podigla nivo ugroženosti od terorizma na treći od pet nivoa. Austrija je čak podigla nivo terorističke opasnosti na četvrti nivo i poslala vojnike na ulice, pre svega u Beču.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading