META LIKVIDACIJE BLISKA LUKI BOJOVIĆU: U Budvi pali Jermen i Albanac, planirali ubistvo Budvanina! (FOTO)

Autor:

Hronika

14.10.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sprečeno ubistvo u Budvi.

META LIKVIDACIJE BLISKA LUKI BOJOVIĆU: U Budvi pali Jermen i Albanac, planirali ubistvo Budvanina! (FOTO)

Foto: Uprava policije Crne Gore

Pronađene maske i oružje

Međunarodna ekipa planirala je da se ivrši likvidacija još jednog Budvanina, ali je policija na vreme osujetila njihov plan, tvrde izvori iz bezbednosno sektora za Vijesti.

Prema prvim podacima iz istrage, ubistvo su planirali uhapšeni Jermen Artjom Mnatsakanijan i albanski državljanin P. X., a policija veruje da je u istoj grupi bio i Grk P. V. za kojim još tragaju.

Kako izvor pomenutih medija navodi, policija veruje da je meta grupe plaćenih ubica bio Budvanin, koji je već nekoliko puta bio na spisku za mafijaške likvidacije.

Prema tim podacima, da se sprema likvidacija u Budvi službe su imale informaciju još pre 15-ak dana: prvi operativni podaci ukazuju na to da je Budvanin najverovatnije trebalo da bude na udaru plaćeničke grupe, nakon što je preksinoć u metropoli crnogorskog turizma uhapšen Jermen sa više komada oružja i silikonskim maskama za lice...

Republika

Foto: Uprava policije Crne Gore

Silikonska maska za lice

Iz Uprave policije tvrde da se zahvaljujući pojačanim kontrolama članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih osoba, sprečilo ubistvo u Budvi.

Policija je u četvrtak veče oko 22.30 časova u Ulici Slovenska plaža, uočila automobil “polo” barskih registarskih oznaka, nakon čega su uhapsili jermenskog državljanina Artjoma Mnatsakanijana i pronašli nekoliko komada oružja, municiju i silikonsku masku...

- Vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglo izašla tri lica i dala se u bekstvo. Tom prilikom pripadnici policije su sustigli jedno lice - saopštila je Uprava policije.

Nakon hapšenja Jermena i pronalaženja oružja, policija je blokirala Budvu, ali i obavestila sve raspoložive jedinice koje su upućene u centar grada, kako bi zajedno sa službenicima kriminalističke policije pokrenuli opsežnu potragu za dvojicom begunaca. Kasnije je uhapšen još jedan osumnjičeni P. X., za kog se veruje da je sa Jermenom bio u automobilu. 

- Po nalogu dežurnog tužioca ovog tužilaštva, povodom navedenog događaja lišen slobode je A. M. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i P.X. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog dela falsifikovanje isprave - navodi se u odgovoru tužiteljke/portparola ODT Kotor Tijane Čelanović.

Republika

Foto: Uprava policije Crne Gore

Pronađeno oružje

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti sprovedeni državnom tužiocu radi saslušanja, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka.

Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru preksinoć je sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Budva izvršio uviđaj na proširenju pored zdanja budućeg hotela, čiji je vlasnik pritvoreni Milo Božović.

- U vozilu su pronađena dva pištolja marke "glok" sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj "škorpion" sa prigušivačem i 17 komada municije, dve silikonske maske, kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje. Nakon utvrđivanja identiteta, policija je po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M. A. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog dela koje je sprečeno efikasnom reakcijom pripadnika Odeljenja bezbednosti Budva - zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Takođe, juče je obavljeno nekoliko informativnih razgovora, sa onima koji su u dokumentu SOCTA (dokument o Proceni opasnosti od teškog i organizovanog kriminala u Crnoj Gori), zavedeni kao pripadnici kriminalnih organizacija. Sagovornici medija kažu da niko od njih nije znao ništa o uhapšenom Jermenu, kao da nisu imali saznanja zašto su planirali da nekog ubiju niti ko bi imao motiv da naruči napad.

Republika

Foto: Uprava policije Crne Gore

Planirali ubistvo Budvanina

Tokom dana policija je pretresla veliki broj stanova u Budvi u potrazi za beguncima, ali i dokazima o tome ko je sve bio uključen u pripremu likvidacije.

Osoba koja je verovatno bila meta, ali i njegovi prijatelji, koji su pozivani na informativni razgovor, godinama se povezuju sa klanom Luke Bojovića i škaljarskim klanom u Crnoj Gori. Budvanin je još u leto 2018. godine navodno bio meta napada sa visokopozicioniranim pripadnikom klana iz Bara, ali su policija i SDT osujetili mafijaški plan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading