SVE OČI UPRETE U CRNU KESU KOJU JE IZNEO ZORAN MARJANOVIĆ! Nazire se nešto sablasno iz nje - da li je ovako pomno pratio istragu policije?! (FOTO)

Autor:

Hronika

03.10.2023

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović je bio u pritvoru skoro godinu dana od hapšenja do ukidanja pritvora u julu 2018. godine, a da je ponovo bio lišen slobode u julu prošle godine.

SVE OČI UPRETE U CRNU KESU KOJU JE IZNEO ZORAN MARJANOVIĆ! Nazire se nešto sablasno iz nje - da li je ovako pomno pratio istragu policije?! (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Nakon višegodišnjeg procesa i prvostepene presude koja je izazvala mnogo kontroverzi, Apelacioni sud donosi odluku da ukine pritvor Zoranu Marjanoviću, koji je osuđen za ubistvo supruge Jelene Marjanović u aprilu 2016. godine. Ova odluka Apelacionog suda označava prekretnicu u dugotrajnom slučaju koji je privukao veliku pažnju javnosti.

Zoran Marjanović bio je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora nakon prvostepenog suđenja. Međutim, njegovi advokati podneli su žalbu, tvrdeći da postoje nedostaci u prvobitnom postupku. Apelacioni sud je uvažio ove žalbe i naložio otvaranje novog suđenja, čime je otvoren put za ukidanje prvostepene presude.

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Polazeći od toga da pritvor predstavlja najstrožu meru za obezbeđenje prisustva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka, te da je obaveza suda da trajanje pritvora svede na najkraće neophodno vreme i da u toku celog postupka pritvor ukine čim prestanu razlozi zbog kojih je određen, Apelacioni sud je imajući u vidu da se kritični događaj desio 2. aprila 2016. godine, dakle pre više od sedam godina, te da je u odnosu na kritični događaj okrivljeni lišen slobode tek 15. septembra 2017. godine i da se u pritvoru nalazio do 12. jula 2018. godine kada mu je isti ukinut - navodi se u odluci Apelacionog suda da Marjanoviću ukine pritvor.

Kao što se može videti na priloženoj fotografiji, on je tokom svog boravka u zatvoru primetno izgubio na telesnoj težini, a lice mu izgleda ispijeno.

Zorica Mitrović, Divlja Zorica, je dugogodišnja devojka osuđenog Zorana Marjanovića, a "vodila je glavnu reč" u danu kada je njen partner osuđen na 40 godina robije za ubistvo supruge i pevačice Jelene Marjanović.

Foto: ST/Nemanja Pančić/Vladimir Lukic

 

U obrazloženju odluke o ukidanju pritvora, Apelacioni sud je naveo da je pritvor najstroža mera za obezbeđenje prisustva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka. Imajući u vidu da je kritični događaj, ubistvo Jelene Marjanović, desio pre više od sedam godina, sud je smatrao da su razlozi za određivanje pritvora postali nevažeći.

Takođe, istaknuto je da je Zoran Marjanović bio u pritvoru skoro godinu dana od hapšenja do ukidanja pritvora u julu 2018. godine, a da je ponovo bio lišen slobode u julu prošle godine.

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Danas je Zoran Marjanović napustio Centralni zatvor, a ispred zatvora ga je sačekala njegova sadašnja partnerka, Zorica Mitrović. Emotivan susret obeležen je zagrljajem, dok je Marjanović nosio crnu kesu sa svojim stvarima.

Na fotografijama koje su zabeležile prisutne medijske ekipe, primećuje se isečak iz novina ispod kese, što je podstaklo spekulacije da je Marjanović pratio istragu ubistva svoje supruge Jelene putem medija tokom svog boravka u zatvoru.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading