TURCI TRAŽE TELO ŠKALJARCA: Novi detalji zločina kavačkog klana!

Autor:

Hronika

28.09.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski istražitelji prekopavaju Istanbul.

TURCI TRAŽE TELO ŠKALJARCA: Novi detalji zločina kavačkog klana!

Foto: Shutterstock, Mup Srbije

Sud u Istanbulu odlučio je da se osumnjičenom istaknutom članu "kavačkog klana" Željku Bojaniću produži pritvor i da mu se ne omogući da se brani sa slobode povodom optužbi za kidnapovanje, mučenje i ubistvo "škaljarca" Rista Mijanovića, javila je turska NTV. U Istanbulu je nastavljeno suđenje Bojaniću, Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću i Hakanu Kaptanu, a odlučeno je da se opet pretraži Bojanićeva vila, u kojoj je Mijanović, prema optužnici, mučen.

Turski istražitelji i forenzičari moraće da prekopavaju još neke lokacije u Istanbulu jer nije isključena mogućnost da su ubice Mijanovićevo telo premestile kad je do njih došla informacija da se policija interesuje za njih.

Republika

Foto: Printskrin

ZVICEROV ROĐAK: Radoje Živković

Turski NTV je objavio neke fotografije torture, a prenosi i da se četvorica optuženih terete da su Rista Mijanovića, važnog člana zločinačke organizacije "škaljari" u Crnoj Gori, kidnapovali, kao pripadnici kriminalne organizacije "kavači", nakon što su ga pozvali u restoran, a zatim mučili do smrti u vili u Sarijeru.

Sud je odlučio da dopisom Upravi za informacione tehnologije i komunikacije zatraži da se pošalju svi podaci sa dva telefona koja je navodno koristio ubijeni Risto Mijanović od 9. maja 2020. To se odnosi i na pozivane brojeve, poruke i evidenciju baze.

Sud je pregledao i slike Rista Mijanovića. Pregledane su fotografije nađene na USB oduzetom od Radoja Živkovića. Viđene su i slike Riste Mijanovića pri izlasku iz njegovog prebivališta 9. novembra 2020. i slike njegovog ulaska u zemlju preko aerodroma da bi sud utvrdio da li je reč o istoj osobi. Odlučeno je da se napiše dopis Institutu za sudsku medicinu da se utvrdi da li je to tačno ili ne.

Ranije je objavljeno da se sumnja da je Mijanović ubijen nakon mučenja 10. novembra 2020, a da je njegovo telo zakopano iza vile koja pripada Željku Bojaniću u blizini restorana.

Republika

Foto: MUP Srbije

SVE PORIČE: Vlasnik vile Željko Bojanić

Željko Bojanić, vlasnik vile, izjavio je sudijama da nije umešan u ubistvo.

- Nemam informacija o njegovom nestanku - naveo je Bojanić.

Radoje Živković je o slikama mučenja Rista Mijanovića u svom USB rekao da mu je advokat dao to u vezi sa slučajem u Crnoj Gori, koji s ovim nema veze.

- Nisam nikog kidnapovao, mučio ili ubio - naveo je Živković.

Ovaj "kavčanin" poznat pod nadimkom Žuti, rođak šefa "kavačkog klana" Radoja Zvicera, i u Turskoj se tereti za ubistvo vođe "škaljarskog klana" Jovice Vukotića 8. septembra 2022, takođe u Istanbulu.

Građevinski radovi kao kamuflaža

Iskopavanje u vili Željka Bojanića obavljeno je i ranije, ali telo nije pronađeno. Policija sumnja da je Bojanić obavio obimne adaptacije podruma i bašte vile da bi zakamuflirao ubistvo, javio je NTV. Na ročištu su saslušana dva svedoka u vezi s renoviranjem i uređenjem u vili.

Ženina kuća smrti u Surduku

Bivša žena Radoja Živkovića Aleksandra svedočila je u Specijalnom sudu u Beogradu na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića o vikendici u Surduku, kod koje je, prema optužnici, spaljeno telo ubijenog Gorana Mihajlovića. Ta kuća i plac pripadaju njoj. Ona je navela da je godinama, navodno, htela da se razvede od Radoja, ali joj je to pošlo za rukom tek ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sarkovracar

28.09.2023 22:18

Ubice i kukavice moraju da robijaju i da budu devojke zatvorenicima