BOĆIN JEDINI SVEDOK UHVAĆEN U LAŽI: Tvrdio da je prešao granicu, a evo ŠTA JE ISTINA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utvrđeno da je Nebojša I. dao neistinit iskaz da je Dalibor Bogdanović bio na drugom kraju grada u trenutku ubistva MMA borca Uroša Stefanovića.

BOĆIN JEDINI SVEDOK UHVAĆEN U LAŽI: Tvrdio da je prešao granicu, a evo ŠTA JE ISTINA!

Foto: youtube.com/Fk Vojvodina/Twitter/Ninoslav Sretenović

Dalibor Bogdanović Boća

Dalibor Bogdanović Boća (46) ostao je bez jedinog svedoka koji je trebalo da mu da alibi za noć 2. septembra 2021. kada je u Novom Sadu ubijen MMA borac Uroš Stefanović (27), a ranjen Goran Kovačević Goranac (49), zašta se Boća tereti. Na suđenju u novosadskom Višem sudu utvrđeno je da je svedok Nebojša I. lagao kad je dao izjavu da je u vreme pucnjave video Boću u restoranu "Madera" u Novom Sadu.

Da podsetimo, bivši policajac Bogdanović sumnjiči se da je nalogodavac mafijaškog napada u kom je ubijen Stefanović, a ranjen Kovačević. Policija smatra da je meta ustvari bio Kovačević, bivši Bogdanovićev prijatelj. U pucnjavi te noći ispaljeno je 15 metaka. Prema policijskoj rekonstrukciji, Boća i okrivljeni Daniel Janjoš (45) pratili su žrtve u zelenom pikapu po Novom Sadu.

Republika

Foto: youtube/printscreen/CREATIVEMMA

Uroš Stefanović

PRATILI IH U PEŽOU

Kada su žrtve na motorima ušli u dvorište. MMA borac je ostao ispred zgrade, a Kovačević je ušao u garažu. Tamo se zadržao dva, tri minuta. Potom je izašao, zatvorio garažu i krenuo prema izlazu. Tada je pogođen metkom u ruku. Stefanović je odmah reagovao i goloruk pritrčao vozaču pežoa, odnosno osumnjičenom Janjošu i udario ga. Baš u tom trenutku, Janjoš je zapucao. Ovako, stradao je MMA borac koji je bio Kovačevićev telohranitelj.

Elem, Dalibor Bogdanović se uzdao u svedoka Nebojšu I. koji mu je bio jedini alibi za trenutke obračuna.

Pobegli, pa se predali


Daniel Janjoš, profesor fizičkog vaspitanja i bivši prvak u streljaštvu, predao se posle dve nedelje, a Boća posle sedam meseci. Janjoš je u svedočenju sve preuzeo na sebe i naveo da je pucao jer se uplašio Stefanovića. Policija sumnja da je i Boća sa zadnjeg sedišta takođe upotrebio vatreno oružje.

Svedok je izjavio da je oko 20 časova u restoran "Madera" ušla jedna izuzetno lepa mlada devojka koju je odmah primetio zbog njenog fizičkog izgleda. Ušla je i jedna žena srednjih godina u društvu "mladića" koga takođe ranije nije video. Za njega je Nebojša I. rekao da ga prepoznaje u sudnici, nakon čega je pokazao u okrivljenog Dalibora Bogdanovića.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Uroš Stefanović

Svedok je izjavio kako je Bogdanović bio u restoranu od 20 časova pa do 23.10 časa. Pošto je svedok izjavio da često putuje van Srbije, tužilaštvo je zatražilo od suda pribavljanje podataka od granične policije, što je sud usvojio.

DOKAZ SA GRANICE

Kako je svedok izjavio da često putuje van Republike Srbije, postupajuće tužilaštvo je zatražilo od suda pribavljanje podataka sa granične policije, što je sud usvojio. 

Prema podacima granične policije Republike Srbije utvrđeno je da svedok Nebojša I. 02.09.2021. godine u 14.09 časova izašao iz Republike Srbije, a da se vratio u Republiku Srbiju 03.09.2021. godine u 01:11 časova, iz čega nesumnjivo proizilazi da je svedočenje Nebojše I. lažno, budući da se svedok nije ni nalazio u Republici Srbiji u vremenu za koje tvrdi da je video okrivljenog Bogdanovića u restoranu “Madera”. 

Kako bi opravdali ovakav podatak granične policije, odbrana okrivljenog Bogdanovića dostavlja sudu overenu kopiju pasoša svedoka Nebojše I. gde se u pasošu nalazi pečat Granične policije Republike Srbije sa datumom 02.09.2021. godine, a odbrana ukazuje da takav pečat nije prolazio evidenciju zato što je svedok prelazio više puta granicu u vremenskom periodu kraćem od 24 časa. Radi utvrđivanja verodostojnosti pečata, postupajuće sudsko veće je iskoristilo međunarodnu pravnu pomoć tako što je upućen zahtev Graničnoj policiji Republike Hrvatske po kojem je od susedne države zatražena informacija o tome da li je Nebojša I. 02.09.2021. godine koristio granični prelaz dva puta, na šta su organi Republike Hrvatske obavestili sud da svedok Nebojša I.02.09.2021. godine nije koristio granični dva puta, i da su svi prelazi evidentirani, uz šta je dostavljena kopija skeniranog pasoša, evidencija ulaza i fotografija registarske oznake vozila koje je Nebojša I. koristio jedino prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku dana 02.09.2021. godine u 14.09 časova.

Pored navedenog, postupajuće sudsko veće zatražilo je informaciju od Granične policije Republike Srbije o tome koji pečat je bio u funkciji 02.09.2021. godine na graničnom prelazu Neštin, a zvaničnim dopisom Granična policija obavestia je sud da pečat 206 (koji se nalazi u pasošu Nebojše I.) nije bio u upotrebi 02.09.2021. godine. 

Viši sud u Novom Sadu je na glavnom pretresu 22.09.2023. godine ispitao svedoka – policijskog službenika Željka M. koji je objasnio da pečat sa oznakom 206 nije bio u funkciji 02.09.2021. godine, kao i da bi eventualna upotreba takvog pečata morala biti evidentirana sa upisanim razlogom zbog kojeg se pečat koristio vanredno. 

Kazna do pet godina

Članom 335 st. 3 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika propisana je kazna za svedoka koji da lažan iskaz pred sudom u krivičnom postupku u trajanju od tri meseca do pet godina. Sada se očekuje da će nadležno javno tužilaštvo pokrenuti postupak povodom lažnog svedocenja Nebojše I.

Iz svih izvedenih dokaza koji se odnose na verodostojnost izjave svedoka Nebojše I. nesporno je utvrđeno da je svedok dao lažan iskaz kada je tvrdio da je 02.09.2021. godine u večernim časovima video Dalibora Bogdanovića u restoranu “Madera”, budući da svedok u pomenutom vremenskom periodu nije ni bio u Republici Srbiji, čime je sud stavio tačku na jedinog svedoka koji je okrivljenom Daliboru Bogdanoviću pokušao da pomogne lažnim svedočenjem.

Tužilaštvo zaključuje da je iz ovih i drugih izvedenih dokaza kojim se ističe da je svedok dao lažan iskaz, Bogdanović, dakle, nema alibi.

Telentovan za borilačke sportove


Uroš Stefanović imao je zapaženu sportsku karijeru. Bio je izuzetno talentovan za borilačke sportove, bio je višestruki osvajač medalja u džudou, rvanju i greplingu. Kasnije je odlučio da se oproba i u MMA (Ultimate Fight).

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading