BELIVUKOVA BANDA POSEDOVALA SNIMKE UBISTVA ČLANA KAVAČKOG KLANA: Evo zašto ih je zanimala likvidacija Baltića!

Autor:

Hronika

21.09.2023

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što se ranije nagađalo, članovi Belivukove grupe su pregledali snimak Baltićevog ubistva kako bi identifikovali njegovog ubicu.

BELIVUKOVA BANDA POSEDOVALA SNIMKE UBISTVA ČLANA KAVAČKOG KLANA: Evo zašto ih je zanimala likvidacija Baltića!

Foto: MUP Srbije, Tanjug/Rade Preli'

Davorin Baltić (41), koji je bio visoko rangirani član kavačkog klana, je ubijen na početku 2018. godine u Vračaru. Prema informacijama Kurira, snimak njegovog ubistva dospeo je u ruke Veljka Belivuka i njegove bande tokom njihovog hapšenja.

Kao što se ranije nagađalo, članovi Belivukove grupe su pregledali snimak Baltićevog ubistva kako bi identifikovali njegovog ubicu. Na suđenju Belivukovoj grupi danas se govori o ovom snimku, posebno jer je ime Davorina Baltića više puta spomenuto u vezi sa razgovorima o Goranu Mihajloviću, koji se sumnjiči da je bio prva žrtva Belivukovog klana.

Treći svedok-saradnik u ovom postupku, Nikola Spasojević, takođe je pomenuo Davorina Baltića tokom svog svedočenja. Damir Hadžić se sumnjiči da je bio jedan od izvršilaca ubistava, a Spasojević je izjavio da se kao drugi izvršilac spominje Goran Mihajlović.

Podsećamo da su Damir Hadžić i Alan Kožar ubijeni na Krfu tokom leta 2020. godine, a Spasojević je tokom detaljnog svedočenja govorio o pripremama za to ubistvo, priznavši da je učestvovao u njemu zajedno sa Veljkom Belivukom.

Advokat Ivan Ninić: Da li je pominjan Mihajlović u nekom kontekstu?

Spasojević: Pominjan je u kontekstu da je jedan od dvojice učesnika u ubistvu Davorina Baltića.

Ninić: Da li je pominjana njegova bliskost sa Dedovićem i Stamatovićem?

Spasojević: Ne.

Takođe na današnjem suđenju je advokat Ivan Ninić pomenuo ponovo Baltićevo ime i dostavio lekjarsku sokumentaciju za Mihajlovića čiju porodicu zastupa kao oštećenu.

- Ovde je bilo reči o poznanstvu Nuždića (prim. aut. Aleksandar Nuždić, svedok o ubistvu Gorana Mihajlovića) sa pokojnim Davorinom Baltićem. Ja moram da kažem i da dostavim lekarsku dokumentaciju, da Goran Mihajlović nije imao nikakve veze sa ubistvom Baltića, to su neproverene i netačne informacije. Doneo sam dokumentaciju, on je imao hiruršku intervenciju 24.12. 2017. i otežano se kretao - rekao je Ninić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading