REKLI SU MU “ALO BRE TI” I ODMAH KRENULI DA GA UDARAJU: Svedok ubistva otkrila šta se desilo kobne noći u Nišu!

Autor:

Hronika

22.09.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeće ročište će biti održano 6. oktobra.

REKLI SU MU “ALO BRE TI” I ODMAH KRENULI DA GA UDARAJU: Svedok ubistva otkrila šta se desilo kobne noći u Nišu!

Foto: Facebook Tranzit Bar

Suđenje Filipu Petroviću (31), optuženom za ubistvo Stefana Stefanovića (26) i teško ranjavanje njegovog prijatelja Milana Cvetkovića, koje se dogodilo 13. avgusta prošle godine u noćnom klubu u ulici 7. jula u Nišu, nastavljeno je ispitivanjem svedoka koji su pristustvovali ubistvu.

Od troje pozvanih svedoka, jedino je Ivana Kocić dala iskaz pred sudskim većem. Ona je izjavila da je atmosfera u klubu bila izuzetno dobra i da nije bilo naznaka sukoba niti ikakvih znakova da će doći do strašne tragedije.

- Moja prijateljica i ja smo u toku večeri pošle iz separea ka toaletu, ali smo kod šanka oborile čašu koja je pala na pod i slomila se. Bila je glasna muzika i gužva tako da ne znam koja je od nas dve oborila čašu. Nastavile smo dalje ka toaletu, a Filip, koga poznajem od ranije, krenuo je za nama. U toalet su za nama sišla tri mladića koje nisam poznavala. Jedan od njih je viknuo Filipu “alo bre ti” i odmah krenuli da ga udaraju - ispričala je Kocić.

Prema njenim rečima, Filip je, dok su ga udarali, držao ruke pored glave, jer su ga tri mladića udarala najviše tu udarala.

Ja sam pokušala da ih razdvojim, vikala sam da stanu, da on nije razbio čašu, da smo je mi oborile. Pjeskala sam rukama kao kad tapšete, govorila sam da stanu, ali nisu. Neko od njih me je udario u nogu, ali to nije bilo namerno, nego u tuči. Pokušala sam da ih razdvojim jer mi je bilo žao Filipa i plašila sam se da tuča ne pretvori u nešto gore, što se na kraju dogodilo. Oni su prestali da ga udaraju i vratili se u kafić, a Filip je ušao u toalet. Kada je izašao lice mu je bilo otečeno od udaraca, a ništa nije imao u rukama. Pitala sam ga kako je, ali mi nije odgovorio - navela je Kocić.

Ona je kazala da se obezbeđenje u tom času pojavilo u toaletu i da im je Filip rekao da će im pokazati momke koji su ga napali.

Drugarica i ja smo se zadržale još u toaletu, ali smo čule kako se u noćnom klubu lome čaše. Kada smo se popele uz stepenice videle smo mladića kako leži u lokvi krvi, dok Stefana nije bilo. Odmah smo izašle i otišle u drugi kafić. Nisam znala šta se dogodilo i da je Stefan mrtav sve do ujutru, dok mi otac to nije rekao - izjavila je Kocić.

Na suđenju Filipu Petroviću (31) za ubistvo u noćnom klubu u Nišu prošle godine, svedok Ivana Kocić je izjavila je da nikada pre nije videla osobe koje su bile uključene u tuču. Međutim, poznavała je Filipa oko godinu i po dana jer su oboje često izlazili u isti noćni klub.

Prema optužnici, Stefan Stefanović i njegovi prijatelji, Andrija Mitrović (20) i Milan Cvetković (40), su prvo napali i tukli Filipa u toaletu kluba. Kasnije, kada su se vratili u glavni deo kluba i stali za šank, Filip je izvukao nož i napao ih. Stefan je preminuo od ubodne rane u grudima na licu mesta, dok je Milan zadobio ubodnu ranu u jetri i morao je biti operisan.

Na prethodnom ročištu, Filip Petrović je izrazio kajanje i tvrdio da nije imao nameru da ubije bilo koga, dok su Andrija i Milan priznali da su nekoliko puta udarili Filipa, tvrdeći da su to učinili jer im je vređao majku.

Tužilaštvo tereti Filipa Petrovića za teško ubistvo izvršeno pod uticajem kokaina i alkohola, uz smanjenu sposobnost razmišljanja. S druge strane, Andrija i Milan su optuženi za nasilničko ponašanje zbog njihovog učešća u tuči u kojoj je Filip bio žrtva.

Stefan Stefanović je radio kao obezbeđenje u Univerzitetskom kliničkom centru i bio je poznat kao odgovoran i dobar mladić.

Sledeće ročište će biti održano 6. oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading