SNIMCI SVE OTKRILI : Lepi Boki bežao od ubice sa pištoljem - egzekutor na sudu hladnokrvno objašnjavao da je on TAJ

Autor:

Hronika

14.09.2023

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac ubijenog muškarca nije imao snage da gleda snimke koji su zabeležili poslednje trenutke života njegovog sina.

SNIMCI SVE OTKRILI : Lepi  Boki bežao od ubice sa pištoljem - egzekutor na sudu hladnokrvno objašnjavao da je on TAJ

Foto: Republika/printscreen

Bojan Mirković, ubistvo u Belvilu

Na suđenju petorici optuženih za ubistvo Bojana Mirkovića (34), 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil, egzekutor je danas priznao da je on maskirana osoba na snimcima koja sa pištoljem sa prigušivačem juri ubijenog Mirkovića. 

Foto: Privatna arhiva

Bojan sa neutešnim roditeljima na jednom od poslednjih porodičnih slavlja

Ubica Bojana Mirkovića kojeg su zvali Lepi Boki, ušao je u garažu spuštajući se niz padinu za automobile, pored rampe. Gurao je bicikl sa strane, a na glavi je imao sivu kacigu i belu masku na licu. Dok je Stojan Petrović sudija Višeg suda u Beogradu opisivao snimke koje su prikazivani u sudnici, umešao se optuženi Lazar Tejić ispravivši sudiju da ispod bermuda sive boje nije nosio trenerku nego helanke.

 - Da to sam ja, ne sporim da sam to ja - rekao je egzekutor i više puta se vrlo slično izjasnio u toku gledanja snimka na kojem juri po hodniku zgrade za Bojanom Mirkovićem koji beži.  

Osim video zapisa koji su nastali neposredno pred ubistvo, na sudu su gledani snimci od prethodnog dana gde su uočeni automobili koji su korišćeni u zločinu, prema opisu Višeg javnog tužilaštva koje je rukovodilo istragom. 

Glavni pretres odložen je za 17. oktobar kada će biti dovršeno gledanje snimaka vezanih za ubistvo Mirkovića, a pozvani su i veštaci Oliver Stojković i Dušan Keckarević da se izjasne povodom dokaza.  

Prethodna dva ročišta u ovom slučaju su otkazana,  jer se jednom onesvestio optuženi Lazar Tejić, a posle toga je jedan od advokata odbrane imao saobraćajku, o čemu je obavestio sud u zadnji čas. 

Od petorice okrivljenih samo se dvojica nalaze u pritvoru, prvooptuženi Tejić i Crnogorac Filip Ivanović. Međutim, Ivanović u ovom slučaju optužen da je hteo da preveze preko granice ubicu Bojana Mirkovića, nalazi se u Beogradu u ekstradicionom pritvoru pošto se tereti za ubistva Andrije Gazivode i Petra Muhadinovića u Crnoj Gori. 

 

Foto: printscreen

Optuženi Lazar Tejić priznao da je on na snimku

Apelacioni sud je u martu ukinuo pritvor i Bojanu Kovačeviću, očuhu Lazara Tejića i on se uz Dušana Kokoruša brani sa slobode  za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Za isto delo, optuženom Ivanu Nikčeviću koji je inače bio u sukobu sa ubijenim Mirkovićem sa kojim je ranije bio drug, Apelacioni sud ukinuo je pritvor 16. decembra prošle godine. Kovačević je u Palatu pravde, danas na suđenje došao sa ocem i advokatom. 

Podsetimo, nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, kao i bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio. Takođe je pronađen GPS uredaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva. 

„Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrduju umešanost svih okrivljenih",  istaklo je ranije tužilaštvo koje traži dugogodišnje zatvorske kazne za optužene. 

Inače, otac Bojana Mirkovića nije imao snage da gleda snimke koji su zabeležili poslednje trenutke života njegovog sina, kao ni majka i sestre.

Sumnja se da je Mirković stradao u obračunu dva najveća crnogorska klana, ali to nije deo optužnice, niti podatak do kojeg je tužilaštvo došlo u istrazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading