OJADIO MARKET, PA GURNUO RADNIKA OBEZBEĐENJA DA BI POBEGAO: Muškarac uhvaćen u krađi na Novom Beogradu!

Autor:

Hronika

16.09.2023

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon hapšenja na Novom Beogradu, muškarac je zadržan 48 sati.

OJADIO MARKET, PA GURNUO RADNIKA OBEZBEĐENJA DA BI POBEGAO: Muškarac uhvaćen u krađi na Novom Beogradu!

Foto: Shutterstock, Profimedia

Hapšenje

Nakon prijave događaja u objektu "Idea" javni tuzilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je u saradnji sa policijskom stanicom Novi Beograd zadržalo osumnjičenog Z.M. kome se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Razbojnička krađa.

Kako se sumnja, Z. M. je otuđio veću količinu različite robe, da bi pri izlasku iz maloprodajnog objekta odgurnuo jednog radnika obezbeđenja kako bi zadržao ukradenu robu.

Nakon incidenta muškarac je krenuo da se udaljava iz objekta, međutim  sustignut je od strane drugog radnika te je po dolasku policije osumnjičenom oduzeta sva roba i napisana potvrda o privremeno oduzetim predmetima.

Nakon hapšenja, muškarac je zadržan 48 sati i biće sproveden javnom tužiocu Trećeg OJT u Beogradu radi saslušanja.

Da pojasniimo, krivično delo razbojničke krađe prestavlja složno krivično delo sastavljeno iz krađe i prinude.

Radnja izvršenja sastoji se u upotrebi sile ili pretnje da će neposredno napasti na život ili telo u nameri da se ukradena stvar zadrži. To znači da je potrebno da je krađa već izvršena, tj. da je tuđa pokretna stvar već oduzeta u nameri da se njenim prisvajenjem sebi ili drugom obezbedi imovinska korist.

Izvršilac je zatečen onda kada se još nalazi na mestu izvršenja ili dok odnosi ukradenu stvar. Sila ili pretnja se upotrebljavaju u nameri da se ukradena stvar zadrži, što znači da razbojnička krajda postoji i kada izvršilac nije uspeo da zadrži ukradenu stvar.

Izvršilac može biti samo ono lice koje je predhodno izvršilo kradju. Delo se može izvršiti samo sa umišljajem.

Predviđen je i kvalifikovani oblik ovog krivičnog dela koji postoji onda kada vrednost ukradenih stvari prelazi iznos od 1.500.000 din.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading