KLJUČNU ULOGU IMALA JEDNA ŽENA! Otkrivaju se novi detalji o MISTERIOZNOM TUNELU: Iza svega stoje Albanci?!

Autor:

Hronika

15.09.2023

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ženska osoba, koja je, kako se sumnja, koristila lažna dokumenta, zakupila je poslovni prostor do kojeg vodi tunel.

KLJUČNU ULOGU IMALA JEDNA ŽENA! Otkrivaju se novi detalji o MISTERIOZNOM TUNELU: Iza svega stoje Albanci?!

Foto: Google maps. shutterstock

Albanski državljani, koji su legalno ušli u Crnu Goru da bi radili na građevinama, bili su angažovani na prokopavanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, saznaje "Pobjeda" iz izvora bliskih istrazi. No, crnogorska policija još nije otkrila ko je i šta tražio u depou Višeg suda, nepoznato je ime nalogodavca, kao ni prave motive ovog kriminalnog poduhvata, nezabeleženog u Crnoj Gori.

Pošto je u utorak saopšteno da je do depoa Višeg suda u Podgorici prokopan tunel iz susedne zgrade, brzo se utvrdilo ko je vlasnik i kome je stan izdat na određeno vreme.

Stan tražili za salon venčanica

Prema informacijama "Vijesti", vlasnica prostora u suterenu zgrade u centru glavnog grada, na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu je ispričala da ne zna ko je ženska osoba kojoj je izdala stan i da je kontakt sa njom ostvarila preko jedne podgoričke agencije za nekretnine.

Navodno, ispričala je da je ta ženska osoba, koja je, kako se sumnja, koristila lažna dokumenta, zakupila poslovni prostor na prizemlju i suteren koji je u njenom vlasništvu.

Rekla joj je da će ona sama srediti prazan prostor, kako bi ga prilagodila za biznis koji želi da pokrene - salon venčanica, saznaju "Vijesti".

Vlasnici stana plaćene su dve kirije unapred, odnosno 2.800 evra i nakon toga nije imala kontakt sa ženom kojoj je prostor izdat.

Potraga uz sliku kombija?!

Tokom jučerašnjeg dana, prema saznanjima "Pobjede", policijski inspektori su obilazili podgoričke radnje boja i lakova kao i radnje specijalizovane za prodaju građevinskog materijala, tražeći od zaposlenih podatak da li je neko u poslednja dva meseca kupovao veće količine alata i pur pene.

Interesantno je da su inspektori zaposlenima u ovim radnjama, u potrazi za osumnjičenim kopačima, pokazivali fotografiju kombija koju je, kako se sumnja, koristila ova grupa. To sugeriše, iako postoje nezvanične informacije da su "rudari" identifikovani, da policija još pokušava da potvrdi njihov identitet.

I nakon otkrivanja detalja iz istrage, ostale su mnoge nedoumice. Pre svega: nejasno je i kako je bilo moguće da se šestorica radnika dva meseca kreću oko zgrade Višeg suda, nose rančeve kada izlaze i ulaze u stan, marljivo kopaju i danju i noću, a da to niko iz sektora bezbednosti i obaveštajne zajednice ne primeti?

Činjenica da, nakon što je otkriven upad u depo Višeg suda, policija nije za devet sati pretrage mogla da pronađe rupu promera 50 sa 40 centimetara, svedoči ili o nesposobnosti ili (ne)obučenosti rukovodstva policije koju predvodi Nikola Terzić.

"Otkriće rupe"

Mogućnost da se dogodio upad u zgradu Višeg suda u ponedeljak je prijavljen policiji, pošto je arhivar pregledom depoa utvrdio da se deo predmeta ne nalazi na svom uobičajenom mestu. Narednog dana, javnost je obaveštena da su službenice suda tokom noći, radeći na popisu predmeta u depou, slučajno otkrile rupu od tunela.

Predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić je utorak saopštio da je prilikom popisa u prioritetnim slučajevima utvrđeno da gotovo ništa ne nedostaje.

Međutim, već narednog dana, u sredu "Pobjedi" je nezvanično potvrđeno da je popisom evidentiran nestanak nekoliko komada oružja. Ministar pravde Marko Kovač je, gostujući sinoć na Televiziji "Vijesti", saopštio da je 19 komada oružja nestalo, ali nije objasnio – zbog čega je uopšte bila potrebna ta krađa.

Zamenica predsednika Višeg suda u Podgorici, sutkinja Vesna Kovačević je "Pobjedi" potvrdila ovu informaciju i pojasnila da se radi o sudskim predmetima koji su većinom pravosnažno okončani, dok je mali broj onih predmeta koji su u radu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading