DEPO ISPOD VIŠEG SUDA U PODGORICI NIJE BIO POD VIDEO NADZOROM! Novi šokantni detalji istrage: Traži se 6 osoba!

Autor:

Svet

14.09.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko pištolja nestalo je iz depoa podgoričkog Višeg suda, koji su dokazni materijal u postupku protiv šefova kavačkog klana, a istražitelji tragaju za šest osoba za koje se sumnja da su učestvovale u obijanju.

DEPO ISPOD VIŠEG SUDA U PODGORICI NIJE BIO POD VIDEO NADZOROM! Novi šokantni detalji istrage: Traži se 6 osoba!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Tunel

Kao najnoviji detalj u istrazi pijavio se i podatak da depo Višeg suda nije obezbeđen video nadzorom, kao ni hodnik koji do njega vodi.

To će otežati potragu tužiocima da utvrde ko je i da li je neko iznutra bio pomagač u "akciji" kopanja tunela, ocenjuju crnogorske Vijesti.

Osim pištolja ukradeni i dokazi iz više predmeta, ali se veruje da su lopovi namerno napravili pometnju u moru spisa kako bi prikrili šta im je bila glavna meta.

Podsetimo, afera "Tunel" otkrila se 11. septembra ujutru kada je prvobitno ustanovljeno da je neko preturao po dokazima u depou Višeg suda, a 20 sati kasnije otkrivena je rupa u zidu za koju se ispostavilo da je 40 metara dug tunel koji je od depoa vodio do stana naspram zgrade suda.

Tunel je inače otkriven sasvim slučajno, tokom popisa materijala u depou, a nakon što se jedna zaposlena požalila koleginici da "klima jako bije u prostoriji".

Koleginica joj je, prema saznanjima portala, rekla da u prostoriji nema klima uređaja, nakon čega je otkriveno da promaja duva iz iskopanog tunela.

Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je da je za kopanje tunela ispod Višeg suda osumnjičeno šest lica i da je nađeno vozilo koje su koristili prilikom obijanja sudskog depoa.

- Prolazim u političkom smislu kroz mitraljez odgovornosti poslednjih godina. Nevererovatno je da Viši sud nije mogao da u depou postavi kameru, to košta oko sto evra mislim, da ima video nadzor. Kako taj depo izgleda, to je za rubrku verovali ili ne. Isto tako izgleda i arhiva u Vrhovnom tužilaštvu. To je veliki institucionalni problem - rekao je ranije Abazović.

On je upozorio da kriminalnim grupama do pre dve, tri godine nije ni bio potreban tunel da bi došli do sudskih arhiva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading