OVO JE SRPSKI DEČAK (1) KOJI JE NASTRADAO U ITALIJI: Mališan je viknuo "mama", a onda više nije plakao!

Autor:

Hronika

13.09.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dete staro godinu i po dana je nađeno na ulici u Portogruaru u Italiji, a evo dokle je stigla istraga o njegovoj smrti.

OVO JE SRPSKI DEČAK (1) KOJI JE NASTRADAO U ITALIJI: Mališan je viknuo "mama", a onda više nije plakao!

Foto: shutterstock

Italijanska policija

I dalje traje istraga smrti dečaka Bilala Kurtesi iz porodice poreklom iz Srbije.

Podsetimo, dete staro godinu i po dana je nađeno na ulici u Portogruaru u Italiji sa teškom povredom glave, nakon čega je umrlo.

- Mali je viknuo "Mama!" a onda više nije plakao. Moja nećaka ga je podigla i krvario je iz glave i nosa. Onda smo ga uveli u kuću i ja sam mu isprala lice svežom vodom. Ali nije reagovao... - rekla je Đulizar Kurtesi, baka jednoipogodišnje bebe Bilala.

Bilalova majka je samostalno stigla do bolnice u Portogruaru i sa sinom u naručju u Hitnoj pomoći zatražila pomoć jer dete više nije davalo znake života. Kada su ga lekari pregledali imao je zastoj srca. Imao je povredu glave na potiljku i više nije reagovao.

Neprekidne manevre reanimacije odmah su sproveli lekari, koji su na sve načine pokušavali da dete malog Bilala K. održe u životu, nastavljajući da ga masiraju više od sat vremena. Ali ništa se nije moglo učiniti.

Nakon što su konstatovali smrt dečaka, iz porodice srpskog porekla sa prebivalištem u zaseoku Macolada u Portogruaru, lekari su ponovo razgovarali sa majkom kako bi se preciznije informisali o činjenici i razlozima te traume glave.

U početku se činilo da se radi o kućnoj nesreći, poput pada sa visine ili slučajnog udarca.

Međutim, onda je slika postala jasnija i pokazala se kompatibilnost teškog stanja deteta, koje je dovelo do njegove smrti, sa saobraćajnom nesrećom, piše Korijere dela Sera.

Dečaka verovatno udario automobil

Dečaka je verovatno udario automobil u pokretu (ne zna se ko ga je vozio) dok je bio ispred svoje kuće.

Ne u kući već u neposrednoj blizini. Lekar, Antonelo Ćirneli, bio je prisutan u bolnici radi zdravstvenih pregleda i, u nedostatku koherentnih i preciznih indikacija, odlučio je da odmah izvrši kompletno skeniranje tela. Obdukcija će biti obavljena u narednih nekoliko dana po javljanju tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading