DVE BEBE TEŠKO POVREĐENE, NJIHOVOM OCU SE BORE ZA ŽIVOT! Detalji stravične saobraćajne nesreće kod Leskovca!

Autor:

Hronika

11.09.2023

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U UKC je saopšteno da su bebe hospitalizovane na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju, a da je dijagnostika njihovih povreda u toku.

DVE BEBE TEŠKO POVREĐENE, NJIHOVOM OCU SE BORE ZA ŽIVOT! Detalji stravične saobraćajne nesreće kod Leskovca!

Foto: Rina

Hitna pomoć i policija na terenu

Mađarski državljanin M.P.L. (43) je, nakon sletanja sa auto-puta u okolini Leskovca, zadobio povrede koje su opasne po život. On se trenutno nalazi na operaciji u niškom Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC).

U ovoj nesreći su povređene i dve jednoipogodišnje devojčice. UKC je saopštio da su hospitalizovane na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju, a da je dijagnostika njihovih povreda u toku.

- Nakon urađene kompletne dijagnostike po trauma protokolu, utvrđeno je da je jedna od pacijentkinja imala povredu - posekotinu jezika, koja je odmah hirurški sanirana od strane maksilofacijalnih hirurga, kao i prelom desne nadlaktice, koji je trenutno, prema rečima lekara, konzervativno saniran I iako je, kako kažu nadležni, reč o teškoj telesnoj povredi, nije zivotno ugrožena. Kada je reč o drugoj pacijentkinji, ona sem ugruvanosti, nema povreda. Obe pacijentkinje, hospitalizovane su na odeljenju Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš.l i nalaze se u stabilnom stanju - naveli su iz UKC Niš.

Njihov otac je zadobio životno ugrožavajuće povrede zbog kojih je, nakon hitne dijagnostike upućen na operaciju.

- Utvrđeno je krvarenje u mozgu i moždanim opnama, krvarenje u vratu, višestruki prelomi rebara desno, sa defektom na zidu grudnog koša, pneumotoraks desno, kontuzija pluća i jetre uz oštećenje tkiva jetre – saopštio je UKC Niš.

Do saobraćajne nesreće je došlo, oko 13 časova, na auto putu Niš – Leskovac, u blizini petlje „Brestovac“. Za sada nije poznat razlog zbog kojeg je putničko vozilo „kia“ sletelo sa puta dok se kretalo u smeru ka Leskovcu. Ono se zaustavilo kada je udarilo u zaštitnu ogradu, a u smrskanom vozilu je jedna osoba izgubila život.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading